Beeld en Geluid

Jan Müller nieuwe algemeen directeur van Beeld & Geluid

De raad van toezicht van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid heeft besloten Jan Müller per 1 april 2009 te benoemen als algemeen directeur van het instituut. Müller is sinds 2003 algemeen directeur van Saatchi & Saatchi Nederland, en is daarvoor werkzaam geweest in diverse managementposities in de reclame en marketing.

De raad van toezicht verwacht in Müller, met zijn vermogen mensen te verbinden en aan zich te binden, een inspirerend boegbeeld voor Beeld en Geluid te hebben gevonden. Naast dit bindend leiderschap denkt de raad dat de expertise op het gebied van marketing en reclame die hij meebrengt, van belang is gelet op de ontwikkeling van onder meer nieuwe diensten in het kader van Beelden voor de Toekomst en het bestendigen van bezoekersaantallen van de Beeld en Geluid experience. Zoals de raad het zegt: "Beeld en Geluid is een organisatie die zich in de komende jaren vooral moet richten op het verwerven van een toppositie op de markt. Daarvoor is het zaak het merk Beeld en Geluid verder uit te bouwen. We hebben er alle vertrouwen in dat Jan Müller deze opdracht tot een succes maakt."

Müller: "Ik kijk met heel veel plezier uit naar de dag dat ik daadwerkelijk kan beginnen bij dit bijzondere instituut. Beeld en Geluid is een prachtige organisatie en heeft inmiddels al een stevige basis verworven op de zakelijke markt en in de top van publieksattracties. Groei in business en naamsbekendheid, het creëren en aangaan van nieuwe kansen, zie ik als een enorme uitdaging voor het instituut en voor mijzelf. Ik zal met veel trots de functie van algemeen directeur op me nemen." Müller (41 jaar) is getrouwd en heeft twee kinderen.