Gemeente Berkelland


Postbus 200
7270 HA Borculo
Tel.: 0545-250 250
Contact en bezoekgegevens

B&W sprak met Borculo over leefbaarheid

Op hun tournee langs de elf kernen van de gemeente Berkelland hebben burgemeester en wethouders woensdag 17 december de kern Borculo bezocht. Tijdens het zogenoemde rondetafelgesprek spraken de bestuurders met de Borculoërs onder andere over voorzieningen voor ouderen in de kern, woningen voor jongeren en de plannen om een recreatiepark te realiseren op het Hambroekplas.

Op de avond gaven de belangstellenden aan dat het van belang is dat er huurwoningen zijn voor ouderen. Echter, belangrijker is nog dat er ook voldoende voorzieningen zijn, bijvoorbeeld het taxivervoer naar het ziekenhuis en winkels. Verder ook het verkrijgen van ondersteunende materialen.

Ook woningen voor jongeren

Ook de jongeren passeerden de revue. Vooral het aanbod van woningen voor deze doelgroep. Speciale aandacht werd gevraagd voor de moeilijke positie van jongeren. Het college verzekerde de aanwezigen dat op de nieuwbouwprojecten in Borculo ook woningen voor jongeren worden gebouwd met een prijs van maximaal 170.000 euro.

Plannen Hambroekplas

Grote evenementen in Borculo die uitstraling hebben naar de rest van land, ervaren de inwoners van Borculo positief. Volgens de aanwezigen brengt de levendigheid in de kern en zet het ook Borculo op de kaart. In dit kader werd ook gesproken over de plannen rondom het Hambroekplas. De plannen om daar een bungalowpark te realiseren hebben meerwaarde voor Borculo, wanneer er van elkaar geprofiteerd kan worden. Aanwezigen gaven als tip aan de gemeente mee om de ontwikkelingen goed te communiceren naar de inwoners en bedrijven in Borculo.

Weinig draagvlak voor 60 km wegen

Verder was er onder de aanwezigen weinig draagvlak voor het omvormen van de wegen in het buitengebied tot 60 km wegen, mits de inrichting van de wegen hierop wordt aangepast.

Trefwoorden College
Wijk/regio Borculo
Mutatiedatum 12/01/2009