Ingezonden persbericht


Aad van Berkel maakt aller-aller-Lekkerste Broodje

Amsterdam, 12 januari 2009

Direct na de opening van de Horecava 2009 heeft Joop Braakhekke en directeur Lodewijk van der Grinten van Koninklijke Horeca Nederland de winnaar bekend gemaakt van het aller-aller lekkerste broodje van de afgelopen 25 jaar. Aad van Berkel heeft met het "Vivaldi Symphony"-broodje deze prijs gewonnen. Van Berkel is werkzaam voor Protest Catering en moest het opnemen tegen zeer competitieve deelnemers. Braakhekke roemde de winnaar met te zeggen dat hij "met veel respect voor alle deelnemers, het goedgevulde broodje mooi van maat en mooi belegd vond." Van der Grinten vulde aan door te zeggen: "Dit zijn ondernemers van de toekomst!".

Het winnende broodje was een ciabatta besmeert met mozzarella basilicumpasta en waarop pastrami met rucolla sla. Daarop gemarineerde kipfilet met paprika, kappertjes, peer en mosterd. Bovenkant was ingesneden met mon-choudressing en preischeuten, shiso-rood en rucollacresson. Stichting De lekkerste Wedstrijden is al 26 jaar actief met het organiseren van wedstrijden voor de lekkerste broodje van de horeca.

De vaste juryleden van de stichting De Lekkerste Wedstrijden zijn: Maarten Colijn (Sectorvoorzitter Fastservice Koninklijke Horeca Nederland), Johan van der Weerd (oud-Sectorvoorzitter) en Joop Braakhekke (o.a. eigenaar restaurant 'Le Garage' en 'En Pluche').

Meer informatie over de wedstrijden rondom het Lekkerste Broodje van Nederland is te vinden op www.wedstrijden.nl.

|                                                                    |
|Noot voor de redactie -