Gemeente Papendrecht

8 januari 2009

Nieuwjaarsbijeenkomst in teken van verleden en toekomst

Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van de gemeente Papendrecht ontmoetten de gemeente Papendrecht, ondernemers, organisaties en inwoners elkaar en sprak de burgemeester zijn nieuwjaarstoespraak uit, waarvan hieronder een fragment is weergegeven. De volledige tekst van de toespraak is te vinden op www.papendrecht.nl

`Ik constateer tot mijn genoegen dat een groeiend aantal organisaties, verenigingen, inwoners en ondernemers elkaar tijdens allerlei bijeenkomsten en evenementen in Papendrecht, weet te vinden; elkaar leren kennen, inspireren en samen optrekken; gezamenlijke initiatieven ontplooien. Ik heb daar veel waardering voor en wil dat graag verder aanmoedigen.
Onze samenleving kan verder aan kracht winnen als het de verbindingen binnen en tussen de geledingen verder weet te verkennen en te versterken. Als u als Papendrechters in uw werkzaamheden, hetzij vrijwillig, hetzij beroepsmatig, de samenwerking zoekt langs nieuwe wegen, dan ontstaan nieuwe, creatieve initiatieven die veel van waarde aan onze samenleving kunnen toevoegen.

Al doende werken we ook vandaag aan nieuwe bakens, met respect voor wat is, blijft en moet blijven; naast maar zeker niet in plaats van de bestaande. Wel voortbouwend op een fundament, een identiteit of zo u wilt een aantal basiskwaliteiten, die aanwezig zijn. Met die kwaliteiten kunnen we verder bouwen aan Papendrecht. Want Papendrecht is niet af, zal ook nooit af zijn. Hoewel de groeimogelijkheden in fysieke zin soms bereikt lijken zijn, zullen we altijd zoeken naar manieren om ons verder te ontwikkelen, ook in sociale en kwalitatieve zin.'

Openbare vergadering commissie van advies voor de bezwaarschriften De bezwaarschriftencommissie houdt dinsdag 13 januari 2009 een in beginsel openbare hoorzitting in het gemeentehuis van Papendrecht. De zitting begint om 19.30 uur.
Aan de orde is een bezwaarschrift, dat is ingediend tegen het besluit van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Papendrecht betreffende de geslachtsnaamswijziging van een bewoonster van de Kerkbuurt te Papendrecht.
Het bezwaarschrift alsmede de bijbehorende stukken liggen voor belanghebbenden ter inzage op de leestafel op de begane grond van het gemeentehuis, vanaf de woensdag voorafgaande aan de hoorzitting. Indien u vragen heeft, kunt u contact opnemen met de secretaris, mevrouw mr J.J. van Opijnen. Zij is van maandag tot en met donderdag telefonisch te bereiken op telefoonnummer 06-57579645.

Gladheidsbestrijding
De afgelopen periode ondervonden automobilisten en vooral (brom)fietsers regelmatig last van plotselinge gladheid. Hoewel de gemeente gladheidsbestrijding zo snel mogelijk in gang zet, duurt het enige tijd voordat de effecten hiervan merkbaar zijn.

En helaas kunnen de medewerkers niet op alle wegen tegelijk optreden. Voorzichtigheid is dan ook geboden bij alle weggebruikers. In de bestrijding van gladheid wordt een schema gehanteerd, waarbij doorgaande verbindings- en wijkontsluitende routes en fietspaden het eerst aan de beurt komen. Daarna worden eenmaal de binnenstraten binnen wijken gestrooid.
De gemeente doet een beroep op inwoners om zelf het trottoir voor hun woning sneeuwvrij te houden. Als het ijzelt helpt het strooien van zout of zand op het trottoir. Zout is per 25 kg te koop op de gemeentewerk voor EUR 7,50 per zak. Help eventueel buren die hierbij hulp kunnen gebruiken.
Daarnaast is het raadzaam de weersvoorspellingen te volgen, af te wegen of de omstandigheden het toelaten al dan niet de weg op te gaan en wanneer besloten wordt de weg op te gaan de snelheid te beperken en alert te zijn op plotseling optredende gladheid door grote schommelingen in temperatuur en neerslag.


____________