"Gouden Kwispel" Dierenbescherming voor Hart van Nederland

12/01/2009 21:33

Ned. Ver. tot Bescherming van Dieren

Den Haag, 12 januari 2009 - Hart van Nederland-presentatrice Milika Peterzon ontving vanmiddag de "Gouden Kwispel" uit handen van directeur Frank Dales van de Dierenbescherming. De redactie van het SBS6-programma 'Hart van Nederland' krijgt deze prijs van de Dierenbescherming wegens de prominente, stelselmatige en betrokken manier waarop zij in het programma aandacht besteedt aan dieren in het algemeen, de verkeerde manier waarop mensen met dieren omgaan, de aanpak van dierenmishandeling en -verwaarlozing en de belangrijke rol daarbij van dierenbeschermingsorganisaties.

"Door deze onderwerpen onvermoeibaar voor het voetlicht te brengen, draagt Hart van Nederland substantieel bij aan de maatschappelijke bewustwording op het gebied van dierenwelzijn en wijst zij de Nederlandse burger keer op keer op diens verantwoordelijkheid voor een goede omgang met dieren", aldus Frank Dales tijdens de overhandiging in Pulchri Studio in Den Haag

De Gouden Kwispel is een nieuwe trofee van de Dierenbescherming die jaarlijks wordt toegekend aan een persoon, organisatie of instantie die gedurende lange tijd op onderscheidende wijze heeft bijgedragen aan de bewustwording en verbetering van dierenwelzijn in Nederland.

De Dierenbescherming benoemde sinds 1981 een Dierenbeschermer van het jaar. Vorig jaar was dat Marianne Thieme van de Partij voor de Dieren. Andere bekende Nederlanders die haar voorgingen zijn onder anderen Loretta Schrijver, Ria Beckers, Koos van Zomeren, Harm Evert Waalkens, Joop van der Reijden, Hanja Maij-Weggen en Erica Terpstra.





http://www.dierenbescherming.nl