Ingezonden persbericht


Persbericht www.leesfeest.nl

5 januari 2009

Nog meer bezoekers voor kinderboekensite www.leesfeest.nl

BARNEVELD/UTRECHT - De kinderboekenwebsite van Stichting Leesfeest (www.leesfeest.nl) bestaat inmiddels ruim zeven jaar. De redactie mag zich nog steeds verheugen in goede bezoekersaantallen en veel positieve reacties. Maar nog niet iedereen kent de website en daarom heeft de redactie mooie ansichtkaarten laten maken ter promotie. Ook u kunt deze kaarten aanvragen.

Met de opening van de Kinderboekenweek 2001 begon Bas Maliepaard aan de site. Hij kon destijds niet vermoeden dat het zo'n uitgebreid project zou worden. Inmiddels vormen Marjolein van Dam en Maartje Beukers alweer ruim twee jaar samen de hoofdredactie.

www.leesfeest.nl richt zich sinds de start op een ruime doelgroep: kinderen van 4 tot en met 16 jaar. Op de website zijn recensies te lezen van de nieuwste boeken, specials over bijzondere gebeurtenissen in kinderboekenland en columns van bekende jeugdauteurs. In de afgelopen jaren waren onder anderen Carry Slee, Mirjam Mous, Hans en Monique Hagen, Marion van de Coolwijk, Jacques Vriens en Paul Biegel al te gast. Ook illustratoren verlenen hun medewerking aan de columns: Ingrid en Dieter Schubert, Annette Fienieg, Sanne te Loo, Paula Gerritsen en Philip Hopman boden ons al een kijkje in hun atelier. Ook de rubriek met het voorproefje van een nieuw te verschijnen boek is een groot succes! Gouden Penseel-winnares Charlotte Dematons illustreerde www.leesfeest.nl.

Marjolein van Dam en Maartje Beukers vormen sinds 2006 samen de hoofdredactie. "Wij werken met een professioneel en leuk team vrijwilligers met enorm veel plezier aan onze website. Ook veel auteurs en illustratoren die we benaderen verlenen enthousiast hun medewerking. Bijvoorbeeld in de Leestafette, een rubriek waarin schrijvers vertellen wat ze van het boek van een collega vinden," aldus Van Dam. "Het is fijn om te merken dat ons werk door andere mensen gewaardeerd wordt. Veel kinderen bezoeken onze site, maar ook boekhandelaren, bibliothecarissen en leerkrachten maken dankbaar gebruik van de informatie die we geven. De afgelopen jaren is het bezoekersaantal echter stabiel gebleven. Per dag bekijken zo'n 500 mensen onze site. Wij denken dat dit aantal nog kan groeien en hebben daarom ansichtkaarten gemaakt waarop, op subtiele wijze, onze site gepromoot wordt."

Beukers voegt hieraan toe: "Sinds een paar jaar is er meer aandacht voor illustratoren op onze site. We vonden het leuk om dit ook in ons promotiemateriaal tot uitdrukking te brengen. Gelukkig reageerden veel illustratoren direct enthousiast op ons idee. Uiteindelijk hebben Marije Tolman, Saskia Halfmouw, Jet Boeke, Fleur van de Weel, Noëlle Smit en Paula Gerritsen prachtige illustraties voor ons gemaakt, waarmee we mooie ansichtkaarten konden laten drukken."

Wilt u de ansichtkaarten ook ontvangen? Kijk snel op www.leesfeest.nl en vraag ze aan!