( BW)(NY-MONSTER) Monster stelt vernieuwde site voor werkzoekenden voor

Business Editors

NEW YORK--(BUSINESS WIRE)--Jan 12, 2009--"Nieuwe Monster" verhoogt de standaard voor online personeelswerving wereldwijd - vernieuwde site biedt persoonlijke en relevante ervaring om werkzoekenden te helpen hun carrière beter te beheren en bedrijven te helpen het talent met de beste kwalificaties te vinden

Monster®, de meest vooraanstaande wereldwijde online site voor carrièrebeheer en personeelswerving, en vlaggenschip van Monster Worldwide, Inc. (NYSE: MWW), heeft vandaag zijn nieuwe site voor werkzoekenden wereldwijd voorgesteld. De nieuwe site is online gegaan in 24 landen en biedt werkzoekenden een innovatieve, intuïtieve en persoonlijke ervaring. De site is speciaal ontworpen om een effectief platform voor carrièrebeheer te zijn.

"Monster heeft heel wat geïnvesteerd in producten en technologieën om nieuwe hulpmiddelen en toepassingen te bedenken en te ontwikkelen om werkzoekenden te helpen bij het beheren van hun carrière," aldus Sal Iannuzzi, chairman, president en CEO van Monster Worldwide. "Het resultaat is een volledig nieuw vormgegeven site die werkzoekenden een meer actieve en dynamische methode biedt om de carrière te vinden die het beste past bij hun talenten, achtergronden, ambities en professionele doelstellingen. Achttien maanden geleden zijn we begonnen met als doel de best mogelijk beleving te bieden voor werkzoekenden. Gelet op de omstandigheden van vandaag, met de wereldwijde economische crisis en de gevolgen daarvan op de werkgelegenheid, geeft het ons veel voldoening deze waardevolle hulpmiddelen te kunnen bieden aan werkzoekenden."

Op de nieuwe site kunnen werkzoekenden zich eenvoudiger bij Monster registreren, hun cv's uploaden en bijhouden, zoeken naar functies en reageren op vacatures. Het is nu ruim 70 procent eenvoudiger om een cv te uploaden op Monster1, en geregistreerde werkzoekenden kunnen met slechts twee eenvoudige muisklikken solliciteren naar een vacature. Deze verbeterde functionaliteit wordt in 24 landen rechtstreeks beschikbaar gemaakt. Daarnaast zijn unieke nieuwe toepassingen voor carrièrebeheer opgezet, niet alleen om het proces aantrekkelijker te maken voor actieve en passieve werkzoekenden, maar ook om hen intensiever bij het proces te betrekken. De volgende toepassingen zijn aanvankelijk alleen beschikbaar in de Verenigde Staten, maar worden in de komende maanden ook in andere landen geïntroduceerd:
  • Monster Career Mapping - hulpmiddel voor carrièreplanning waarvoor een octrooi is aangevraagd en dat mensen helpt bij het plannen van hun carrière via diverse mogelijke en onderling verbonden routes. Dit hulpmiddel biedt werkzoekenden ongeëvenaarde mogelijkheden voor het verkennen van de loopbaan van mensen met vergelijkbare vaardigheden en ervaring, waardoor ze realistische carrièredoelstellingen kunnen bepalen voor de korte en lange termijn en inzicht kunnen verwerven in hoe ze deze kunnen verwezenlijken. Monster analyseert historische loopbaangegevens uit de omvangrijke cv-database om empirische gegevens te verkrijgen met betrekking tot de carrièrepaden die mensen meestal kiezen.
  • Monster Career Snapshots - een hulpmiddel dat gebruikers toegang biedt tot duizenden professionele profielen met beschrijvingen van diverse functies, de benodigde vaardigheden, de verloning en de daarmee overeenstemmende verhouding tussen werk en vrije tijd. Dit hulpmiddel biedt gebruikers tevens de mogelijkheid om te praten met mensen met een vergelijkbare carrière en ervaring, en zo werkzoekenden een dynamischer en dieper inzicht te verschaffen.
  • Monster Career Benchmarking - evaluatiehulpmiddel waarmee kandidaten hun vaardigheden kunnen meten in verhouding tot andere kandidaten of in verhouding tot de functievereisten binnen hun branche, zodat ze doeltreffender kunnen solliciteren naar de functies die zij willen.
"De nieuwe Monster is een dynamische, interactieve, intuïtieve bestemming - geen statische vacaturebank met eenrichtingsverkeer," aldus Darko Dejanovic, executive vice-president, global chief information officer en head of product van Monster. "Uiteindelijk zullen deze wijzigingen leiden tot een platform waarop we in de toekomst voortdurend nieuwe en interessante functionaliteit kunnen aanbieden. Daarnaast - en dat is minstens even belangrijk - zullen werkgevers de vruchten plukken van de grotere actieve betrokkenheid van de kandidaten, en van het ruimere bereik en de verbeterde presentatie van hun vacatures naar de juiste werkzoekenden toe."

De nieuwe functionaliteit van Monster voor werkzoekenden levert niet alleen meer gekwalificeerde kandidaten op, het nieuwe product Audience Sponsorship van Monster bouwt hierop voort door werkgevers bij een groter publiek onder de aandacht te brengen door middel van uitgebreide mediaoplossingen. Dit product stelt werkgevers in staat zich op het gewenste segment van werkzoekenden te richten door te adverteren op plaatsen waar werkzoekenden die voor hen relevant zijn, op de site zoeken en bladeren. Ook ten behoeve van werkgevers is Monster begonnen met de implementatie van een nieuwe indeling van de site voor werkgevers, bedoeld om het wervingsproces als geheel te stroomlijnen. Nieuwe uitgebreide functies om te zoeken in cv's en voor functie- en kandidatenbeheer, een wizard voor het adverteren van vacatures en online wervingshulpmiddelen zijn speciaal opgezet om werkgevers te helpen een hogere productiviteit te realiseren en hun wervingsrendement te optimaliseren.

"De `nieuwe' Monster van vandaag biedt niet alleen middelen om mensen te helpen die nu op zoek zijn naar een baan, maar tevens om mensen te helpen bij het uitstippelen en plannen van hun beoogde carrière op de langere termijn," aldus Iannuzzi. "We houden ons aan onze belofte om van Monster een op de persoon gericht, relevant en interessant podium te maken voor het zoeken naar de perfecte baan. Eenvoudig gesteld: er is nog nooit een beter moment geweest om een bezoek te brengen aan Monster.com."

Over Monster Worldwide

Monster Worldwide, Inc. (NYSE: MWW), moederbedrijf van Monster(R), al meer dan tien jaar lang de toonaangevende oplossing op de banenmarkt, streeft ernaar mensen te inspireren om de kwaliteit van hun leven te verbeteren. Met vestigingen in belangrijke markten binnen Noord-Amerika, Europa, Azië en Latijns-Amerika spant Monster zich voor iedereen in, door werkgevers in contact te brengen met werkzoekenden op alle niveaus, en door persoonlijke carrièreadviezen te verstrekken aan consumenten wereldwijd. Door middel van online mediasites en services biedt Monster een enorm, doelgericht publiek aan adverteerders. Monster Worldwide maakt deel uit van de S&P 500. Meer informatie over de toonaangevende producten en services van Monster vindt u op www.monster.com.

Opmerking: Bescherming in het kader van de Private Securities Litigation Reform Act van 1995: Met uitzondering van de historische informatie in dit persbericht, zijn de uitspraken in dit persbericht uitspraken met betrekking tot de toekomst (forward-looking statements) in de zin van Section 27A van de Securities Act of 1933 en Section 21E van de Securities Exchange Act of 1934. Aan dergelijke uitspraken met betrekking tot de toekomst, inclusief uitspraken met betrekking tot de strategische koers van Monster Worldwide, Inc., vooruitzichten en toekomstige resultaten zijn bepaalde risico's en onzekerheden verbonden. Sommige factoren, waaronder factoren waarop Monster Worldwide geen invloed kan uitoefenen, kunnen ervoor zorgen dat de werkelijke resultaten in aanzienlijke mate afwijken van de resultaten die worden beschreven in de uitspraken met betrekking tot de toekomst. Tot deze factoren behoren economische en andere omstandigheden binnen de markten waar Monster Worldwide actief is, risico's die zijn verbonden aan overnamen, concurrentie, en seizoenwerking, en andere risico's die worden besproken op Form 10-K en de andere documenten die door Monster Worldwide zijn ingediend bij de Securities and Exchange Commission, waarvan de inhoud bij verwijzing in dit persbericht zijn opgenomen.

1 volgens interne gegevens van Monster

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.





CONTACT:



Monster
Steve Sylven, 978-461-8503
steve.sylven@monster.com
of
Ketchum
Laura Ryan, 646-935-3970
laura.ryan@ketchum.com