Gemeente Schermer


Informatieavonden voor familieleden van meisjes en vrouwen met een eetstoornis

(06-01-2009)

Op dinsdagavond 13 en 27 januari a.s. organiseert GGZ Noord Holland Noord, informatieavonden voor familieleden van meisjes en vrouwen met een eetstoornis. Vrouwen met een eetstoornis doen hun best hun eetproblemen zoveel mogelijk te verbergen voor anderen. Dit veroorzaakt grote spanningen zowel voor henzelf, als voor mensen in hun directe omgeving. Voor een familielid of naaste van iemand met een eetstoornis is het vaak ingewikkeld en emotioneel belastend. Soms raken relaties binnen een gezin verstoord door wederzijds onbegrip en onvermogen om met de stoornis om te gaan.

Mensen met een eetstoornis hebben een gestoord eetgedrag (ze eten te weinig, te veel, of alleen bepaalde voedingsmiddelen). Ze leggen zichzelf strenge dieetregels op. Het (niet) eten wordt een obsessie en overheerst het gewone leven waardoor er vaak op verschillende gebieden in zoals school, werk, relaties en vriendschappen problemen ontstaan. Het verstoorde eetgedrag heeft gevolgen voor de gezondheid. Een eetstoornis is een hardnekkige stoornis die zichzelf in stand houdt, en gaat zelden vanzelf over.

Tijdens de informatieavonden krijgt men meer informatie over de verschillende eetstoornissen, over de behandelmogelijkheden en de knelpunten. Verder is er ruimte om ervaringen uit te wisselen en uw vragen te beantwoorden.

Deze avonden zijn bedoeld voor ouders, broers of zussen, partners of andere naastbetrokkenen van iemand met een eetstoornis.

De data zijn: dinsdag 13 en 27 januari 2009 in het gebouw van de GGZ op de Oude Hoeverweg in Alkmaar.


----------
Voor meer informatie en aanmelden kunt u contact opnemen met GGZ Noord Holland Noord, mevrouw C. Slooten, GZ psycholoog, programma eetstoornissen, 072-5411850.