Gemeente Ubbergen


dinsdag 13 januari de officiële aftrap
Persberichten

Massale inschrijving bridgecursus: dinsdag 13 januari de officiële aftrap

Dinsdag 13 januari om 13.30 uur vindt in dorpshuis de Sprong in Ooij de officiële start plaats van de bridgecursus van het landelijke project Denken en Doen. Bijna 140 senioren, ruim 4 procent van alle 55-plussers in de gemeente Ubbergen, hebben zich voor de cursus aangemeld. Een onverwacht succes; de organisatoren (de Nederlandse Bridge Bond, bridgeclub Hoog-Laag en de gemeente Ubbergen) hoopten namelijk op zo'n veertig deelnemers.
Waarschijnlijk is de persoonlijke benadering van de gemeente alle 55-plussers in de Ubbergen hebben een persoonlijke uitnodiging voor de cursus ontvangen debet aan het grote aantal aanmeldingen.

Feestelijk tintje
Van de elf gemeenten die in januari en februari met de bridgecursus van het project Denken en Doen starten, heeft Ubbergen het hoogste aantal aanmeldingen. Reden genoeg om de start van de cursus een feestelijk tintje te geven. Daarom zijn zowel directeur Gijs van der Scheer en voorzitter Armand Trippaers van de Nederlandse Bridge Bond (NBB) aanwezig als wethouder Leidy van der Aalst van de gemeente Ubbergen, die dinsdagmiddag de officiële aftrap doet.

Vijf groepen
Gelijk na de officiële aftrap starten zo'n dertig deelnemers met hun eerste bridgeles. Oorspronkelijk zouden er twee groepen van start gaan. Door het onverwacht groot aantal deelnemers zijn er drie extra groepen gepland. De eerste groep start dinsdagochtend. Daarna volgen nog groepen op de woensdagochtend, -middag en -avond.

Aan de slag
In 36 lessen leren de deelnemers spelenderwijs de beginregels van bridge onder begeleiding van een docent van de NBB. De aanpak is praktisch: geen urenlange theorie, maar kaarten op tafel en aan de slag! Doel van de cursus is overigens niet alleen om de deelnemers te leren bridgen. De cursus is vooral bedoeld om senioren in beweging te brengen en sociale netwerken te creëren van waaruit weer andere activiteiten kunnen ontstaan. Het project is mogelijk gemaakt door subsidies van het Nationaal Actieplan Sport en Bewegen en de gemeente Ubbergen.