Gemeente Enschede

Lezingen Loes over positief opvoeden

Loes organiseert op 13 januari, 24 maart en 14 april drie lezingen voor alle ouders met kinderen van 0 tot 16 jaar. De lezingen staan in het teken van het van oorsprong Australische opvoedingsprogramma Triple P. De drie p's staan voor positief pedagosich programma. Dit programma gaat er van uit dat een positieve opvoeding helpt om kinderen vaardigheden te laten ontwikkelen die ze later in hun leven nodig hebben.
Loes adviseert in opdracht van de gemeente Enschede ouders en verzorgers bij de opvoeding van hun kind(eren). Zij kunnen bij Loes terecht met al hun opvoedingsvragen en -problemen.

Onder de titel `De kracht van positief opvoeden', houdt Tanja Kroep van de Stichting Maatschappelijke Dienstverlening Enschede-Haaksbergen op dinsdag 13 januari de eerste lezing. Opvoeden doet ieder op zijn eigen manier. Ouders bepalen zelf welke waarden, vaardigheden en gedrag ze bij hun kinderen willen aanmoedigen. Maar er zijn basisvaardigheden die elk kind in zijn leven nodig heeft. Kinderen hebben meer zelfvertrouwen, meer succes op school en kunnen beter met anderen opschieten, wanneer ze die bepaalde vaardigheden ontwikkelen. Het gaat om vaardigheden als: respectvol kunnen omgaan en rekening kunnen houden met andere mensen; goed kunnen communiceren; positief denken en zelfwaardering hebben; zelf problemen kunnen oplossen; op eigen benen kunnen staan en zelfredzaam zijn. Deze lezing geeft een aantal suggesties die ouders kunnen helpen om hun kinderen deze belangrijke vaardigheden aan te leren zodat zij zich zullen ontwikkelen tot volwassenen die vertrouwen hebben in zichzelf, en sociaal en zelfstandig zijn.

De lezingen zijn in de Openbare Bibliotheek aan de Pijpenstraat in het centrum van Enschede. Vanaf 19:30 staan koffie en thee klaar, waarna de lezingen om 20:00 beginnen. Om 21:30 eindigt de avond. De toegang is gratis.

De tweede lezing op 24 maart is getiteld `Zelfvertrouwen en sociale vaardigheden bij kinderen stimuleren' en de derde lezing op 14 april gaat over `Veerkracht bij kinderen bevorderen'.

Meer informatie over de lezingen en over Loes zelf is te verkrijgen via www.loes.nl of via telefoonnummer 053-430 7022. Loes is ook bereikbaar via haar loket in de Openbare Bibliotheek (jeugdafdeling). Het loket is geopend van dinsdag tot en met vrijdag van 13:00 - 17:00 en op zaterdag van 11:00 - 15:00.

Geplaatst: 12 januari 2009.

12 januari 2009