Gemeente Rotterdam

Deze week vergaderen 2 commissies, BVM en ESMV, op het stadhuis. De commissie Fysieke Infrastructuur, Buitenruimte en Sport heeft een kennismakingsbijeenkomst met de leden van de Klankbordgroep Ruimtelijke Ordeling en de commissie Jeugd, Onderwijs en Cultuur brengt een bezoek aan de Van Oldenbarneveldtschool waar de commissieleden uitleg krijgen over leerlingbemiddeling en de doorgaande leerlijn tot en met groep 3.

Commissie Fysieke Infrastructuur, Buitenruimte en Sport Commissie maakt kennis met Klankbordgroep Ruimtelijke Ordening Woensdag 14 januari 9.30 uur
De commissie heeft een kennismakingsbijeenkomst met de leden van de Klankbordgroep Ruimtelijke Ordening. De Klankbordgroep is op verzoek van het college ingesteld om als "buitenboordmotor" te reflecteren op de aanpak en kwaliteit van lopende en voorgenomen ruimtelijke ontwikkelingen binnen de gemeente Rotterdam. Wethouder Karakus licht de door het college geformuleerde opdracht van de Klankbordgroep toe. Ook de werkwijze van de Klankbordgroep, gerelateerd aan de onderwerpen die de afgelopen jaren zijn behandeld en aan een vooruitblik op 2009, komt aan bod.

Commissie Jeugd, Onderwijs en Cultuur
Commissie oriënteert zich op het gebied van onderwijsondersteuning Woensdag 14 januari 14.00 uur, de Van Oldenbarneveltschool aan de Jagthuisstraat 14 en Stichting de Meeuw op Henegouwerplein 16 De commissie heeft een externe oriëntatie over de onderwijsondersteuning aan het scholen- en welzijnsveld. In de Van Oldenbarneveltschool krijgen de commissieleden uitleg over leerlingbemiddeling en de doorgaande leerlijn tot en met groep 3. In het gebouw van Stichting de Meeuw, zelf één van de aanbieders op het gebied van onderwijsondersteuning, geven de organisaties die onderwijsondersteuning verlenen hun visie op het Rotterdams onderwijsbeleid. Afsluitend gaan de commissieleden met de aanwezigen in discussie over de waarde van onderwijsondersteuning en het toekomstperspectief.

Commissie Economie, Sociale Zaken, Haven, Milieu en Verkeer Donderdag 15 januari 9.30 uur
De commissievergadering begint met de advisering over afdoeningsvoorstellen voor de moties inzake biogasproductiecentrale en de motie inzake innovatieve en alternatieve energie. Vervolgens bespreekt de commissie het Ontwerp Uitvoeringsprogramma Bodemsanering Rotterdam 2008 dat een uitwerking is van de afspraken die zijn gemaakt met het Rijk voor de periode 2005 - 2010. Tenslotte bespreekt de commissie de resultaten van de quickscan naar het marktperspectief voor de horeca in de deelgemeente Feijenoord.

Commissie Bestuur, Veiligheid en Middelen
Donderdag 15 januari 19.00 uur
De commissie bespreekt in haar vergadering de brief van het college over mogelijke verkoop van het gemeentelijk aandeel in ENECO NV. Ook staat de aanpak van kleine overtredingen, die veel ergernis veroorzaken, op de agenda. Per 1 januari 2009 heeft de gemeente Rotterdam hiervoor een nieuw instrument beschikbaar; de bestuurlijke strafbeschikking. Verder bespreekt de commissie de Rotterdamse uitwerking van het Rijksprogramma "Voorkomen Criminele Loopbaan Allochtone Jongeren". Tenslotte is de inrichting van het verkiezingsproces bij toekomstige verkiezingen geagendeerd.

Bron: Griffie, 12-01-2009