Stadsdeel Zeeburg

Politieke avond op IJburg

9 januari 2009

Op dinsdag 13 januari van 20.00 tot 22.00 uur houdt de stadsdeelraad van Zeeburg weer een politieke avond. Dit keer over IJburg, en op IJburg: in de tijdelijke huisvesting van de school Laterna Magica. Op de politieke avond gaan de raadsleden in gesprek met een ieder die woont of werkt in Zeeburg. De politieke avonden zijn openbaar. Iedereen is welkom.

Het programma van de politieke avond van 13 januari ziet er als volgt uit:

* Eerst een kennismaking met de school Laterna Magica. Annette van Valkengoed, directeur van de Laterna Magica, geeft een toelichting op het onderwijs aldaar. De school heeft een onderwijsconcept dat Natuurlijk Leren wordt genoemd. In heterogene groepen krijgen de leerlingen basisvaardigheden als lezen en rekenen in workshops aangeboden. Daarnaast krijgen de kinderen volop gelegenheid en ruimte om te experimenteren en hun talenten en creativiteit verder te ontwikkelen. Het profiel: dans-kunst-cultuur!
* Natuurlijk is er de Sprekershoek waar degene die zich vooraf heeft aangemeld maximaal 10 minuten krijgt om zijn of haar verhaal tegenover de raadsleden af te steken. De Sprekershoek is halverwege het programma, om 20.45 uur.

* Tot slot een sessie over de 2e fase van IJburg en over de bereikbaarheid van IJburg: met toelichting door het Projectbureau IJburg, gevolgd door een debat daarover. Het college van B&W heeft het bestemmingsplan voor de tweede fase van IJburg vrijgegeven voor inspraak. Ook wordt een Milieu Effect Rapportage opgesteld. De tweede fase van IJburg bestaat uit vier eilanden: Middeneiland, Centrumeiland, Strandeiland en Buiteneiland. Op deze eilanden komen 9200 woningen. Meer woningen, meer mensen, meer verkeer, met alle gevolgen van dien. Dan gaat het over een tweede toegangsweg als extra oostelijke ontsluiting van IJburg, over de bereikbaarheid met de fiets, de IJtram en ander openbaar vervoer. Met terugblik, debat over lessen, en vooruitblik.

Wilt u de bijeenkomst bijwonen? Wilt u meepraten, of alleen kijken en luisteren? U bent van harte welkom! De politieke avond is een openbare bijeenkomst, alle geĂŻnteresseerden kunnen meedoen. U kunt gewoon binnenlopen.

Alleen als u zelf nog de raadsleden toe wilt spreken in de Sprekershoek, dan moet u zich aanmelden bij de griffie: 020 608 0353 of via het aanmeldingsformulier.

Adres

Laterna Magica is gevestigd op de Emmy Andriessestraat 56, 1087 MJ te IJburg (bij het Theo van Goghpark).