Voedingcentrum


Verkiezingen Het Lekkerste Kindermenu

Op dinsdag 13 januari strijden koks van restaurants en de fastservicebranche om het Lekkerste Kindermenu op de Horecava, de nationale vakbeurs voor de horeca, catering en grootkeuken. Het gaat om een lekker én gezond kindermenu met voldoende voedingsstoffen, dat voor kinderen aantrekkelijk is om te eten.

Eet je met je kind(eren) regelmatig buitenshuis, dan laat het kindermenu vaak weinig verrassends zien: patat met mayonaise en een kroketje, frikadel of kipnuggets. En als âgroenteâ een schaaltje appelmoes. Daar mag volgens het Voedingscentrum best wat meer van worden gemaakt. Kinderen moeten in restaurants immers ook voor een gezonde maaltijd kunnen kiezen.

Twee verkiezingen

Koninklijk Horeca Nederland heeft dit idee aangegrepen en twee wedstrijden uitgeschreven: één voor de restaurantbranche en één voor de fastservicebranche. In beiden gaat het om het lekkerste kindermenu. Het moet een volwaardige maaltijd zijn met maximaal 80 gram vlees of vis en minimaal 150 gram aan pasta, rijst of ongefrituurde aardappelen en 150 gram groente.

Belangrijkste criterium

Kinderen moeten het menu vooral âlekkerâ vinden. Ook moeten ze zich net als hun ouders gast voelen en op een volwaardige manier worden bediend. In de jury zit daarom ook een aantal kinderen, die het menu vanuit dat oogpunt zullen keuren.

Voedingscentrum nauw betrokken

De verkiezingen om het Lekkerste Kindermenu zijn nieuw. Het Voedingscentrum zit in de jury en maakt deze verkiezingen mede mogelijk. Horecava is een jaarlijks terugkerend fenomeen met meer dan 500 exposanten. Dit jaar vindt de beurs plaats van 12 tot en met 15 januari in Amsterdam RAI.