Politie Hollands Midden

Datum: 13 januari 2009

Leiden Oplichter aangehouden De politie heeft maandag 12 januari rond 22.35 uur een 37 jarige man uit Leiden aangehouden die aan het Levendaal met een verhaal aan de deur ging en om geld voor benzine vroeg. De politie kreeg daar een melding over en herkende dit gedrag van een voor hen bekende. Het geld gebruikt hij voor andere doeleinden. De verdachte zit voor het onderzoek nog vast.

Boskoop Politie neemt rijbewijs in De politie heeft het rijbewijs ingenomen van een 36 jarige automobilist uit Boskoop. Agenten controleerden de man dinsdag 13 januari rond 02.50 uur op het Torenpad en stelden vast dat hij te veel alcohol gedronken had. De man werd aangehouden en er volgde een ademanalyse. De uitslag hiervan was 1040 ug/l. De limiet in het verkeer is 220 ug/l. De verdachte is nog ingesloten.

Gouda Aanhouding voor diefstal fiets De politie heeft dinsdag 13 januari rond 02.00 uur een 18 jarige man uit Gouda aangehouden. Tegen hem zijn verdenkingen dat hij zich schuldig had gemaakt aan de diefstal van een zwarte Opoe damesfiets uit een portiek van woningen aan de Herenstraat. Hij was daarbij vermoedelijk niet alleen. De politie heeft de verdachte voor het verdere onderzoek in deze zaak ingesloten.

Gouda Jongens aangehouden voor vernieling De politie heeft maandag 12 januari rond 21.25 uur drie jongens uit Gouda van 16, 17 en 18 jaar aangehouden. De drie vernielden lichtarmaturen in de Hovenierstunnel. De politie kreeg daar een melding over en ging onmiddellijk terplaatse. De drie roken onraad en stoven de tunnel uit op twee scooters. De politie wist ze alsnog in de kraag te vatten. Ze zitten voor het onderzoek nog vast.

Gouda Beroofd van mp4-speler Een 17 jarige Gouwenaar is zondag 11 januari beroofd van zijn mp4-speler en een klein geldbedrag. De Gouwenaar fietste rond 19.00 uur over de Drossaardslag in de richting van de Ommeslag. Ter hoogte van het bruggetje naar het Aschpotpas ontstond een woordenwisseling met een tegemoetkomende fietser. Deze fietser, een man van rond de 20 jaar, intimideerde en bedreigde de Gouwenaar. De man pakte geld en de mp4-speler weg van de Gouwenaar en sprak nog enige tijd op intimiderende toon tegen de Gouwenaar. De man, met een Noord-Afrikaans uiterlijk, is rond 19.30 uur weggefietst in de richting van de Heemraadslag. De politie stelt een onderzoek in en verzoekt getuigen zich te melden via 0900 - 8844.

Schoonhoven Politie ontdekt hennepkwekerij De politie heeft maandag 12 januari in een loods aan de Bergambachterstraat een hennepkwekerij ontdekt. De politie deed de ontdekking na een melding over hennepkweek die was gedaan via Meld Misdaad Anoniem. De kwekerij met vier ruimtes, was van de loods afgescheiden door een scheidingswand. De duistere praktijken werden zo aan het oog onttrokken. In één ruimte groeiden 310 hennepplanten. In de andere ruimten stonden potten met kweekgrond. Er waren sporen dat er al gekweekt was. De ruimtes waren volledig als kwekerij ingericht. De stroom voor lampen, pompen en beluchters, werd illegaal afgetapt. De politie heeft nog geen aanhoudingen kunnen verrichten. Op het moment dat de politie de loods binnenging was er niemand. De kwekerij is ontruimd en de politie gaat verder met haar onderzoek naar de verdachten.

--------------------------------------- einde berichten --------------------------------------------------------