Campina


FrieslandCampina verkoopt vestiging Prenzlau aan Uckermärker Milch

Arbeidsplaatsen Prenzlau blijven behouden

Zuivelonderneming Royal FrieslandCampina verkoopt zijn productiefaciliteit Prenzlau aan Uckermärker Milch GmbH in Potsdam (Duitsland). De verkoop heeft geen nadelige gevolgen voor de werknemers. Alle arbeidsplaatsen blijven behouden en de nieuwe werkgever neemt alle arbeidsovereenkomsten onveranderd over.

De vestiging Prenzlau is gespecialiseerd in de productie van kwark, boter, melkpoeder en industriële producten. Uckermärker Milch GmbH completeert hiermee het eigen assortiment en zal haar activiteiten verder onveranderd voortzetten. In het kader van de verkoop verplaatst FrieslandCampina een deel van zijn productie naar de vestiging in Keulen. In deze locatie wordt in totaal 10 miljoen euro geïnvesteerd (2008 en 2009) voornamelijk in de optimalisering van de productie van consumptiemelk en in de logistiek.

Norbert Reuss, director operations bij FrieslandCampina in Duitsland: âBij de verkoop stond voor ons van meet af aan centraal dat de medewerkers hun baan zouden behouden en dat de toekomst van de melkveehouders in de regio zou worden gewaarborgd. In Uckermärker Milch GmbH hebben we een sterke partner voor de regio gevonden.â

Uckermärker Milch GmbH is gevestigd in Potsdam. In deze onderneming hebben vijf bedrijven hun activiteiten gebundeld om zo synergievoordelen te realiseren.

De ondernemingen zijn overeengekomen geen mededelingen te doen over de verkoopprijs. De ondernemingsraad is geïnformeerd en bij de gang van zaken betrokken.

Amersfoort, Nederland, 13 januari 2009