Politie Drenthe

Dinsdag

Assen, 13-01-2009

Inbraak op klaarlichte dag

ASSEN Onbekenden hebben maandag omstreeks 09.00 uur ingebroken in een woning aan de Zevensterstraat in Assen. Terwijl de bewoners afwezig waren werd een raam opengebroken. Uit de woning zijn o.a. een computer, flatscreen en wat kleingeld gestolen. (089-003039)

Bier weg uit voetbalkantine

ODOORN Vanuit de kantine van voetbalvereniging Oring aan de Hammeersweg in Odoorn zijn een aantal kratjes bier gestolen. Maandagmorgen werd de inbraak ontdekt. Via een raam is men het gebouw binnengedrongen. Het gebouw werd doorzocht waarbij ook nog een deur werd opengebroken. Uiteindelijk verdween men met een aantal kratjes bier. (09-3130)

150,- boete voor stelen shag

KLAZIENAVEEN Een 23 jarige inwoner van Zwartemeer mag een jaar lang niet meer in een supermarkt in Klazienaveen komen. Hij werd daar maandagmiddag betrapt bij het stelen van een pakje shag. Op het politiebureau kreeg hij voor de diefstal een boete van 150,-. Na het afleggen van een verklaring is hij in vrijheid gesteld. (09-003044)

Aanhangwagen gestolen

GEESBRUG Vanaf terrein tegenover een in aanbouw zijnde woning aan de Boslaan in Geesbrug is een aanhangwagen gestolen. De diefstal werd maandag ontdekt. Gelet op aangetroffen sporen is de aanhanger de afgelopen dagen gestolen. Een disselslot op de groene aanhanger van het merk Alko werd geforceerd. De eigenaar deed aangifte. (09-002918)

Schennispleger

HOOGEVEEN Een nog onbekende man liet maandagmiddag tegen 16.00 uur op de Wijsterseweg bij Hoogeveen zijn geslachtsdeel zien aan een meisje op een fiets. Het meisje was op weg naar Wijster en werd ingehaald door een witte bestelbus. Deze stopte iets verder waarna een man uit de auto stapte en zijn geslachtsdeel liet zien. Het gaat om een gezette man met een dikke buik met blond krullerig haar. Zijn leeftijd wordt geschat op een jaar of 30. Hij droeg een rood geblokt shirt. Mensen die menen te weten wie dit is, kunnen bellen met 0900-8844. (09-003112)

Hennepkwekerijtjes

ASSEN Op een slaapkamer van een woning aan de Hazelaarhof in Assen trof de politie maandag een hennepkwekerij aan. Planten waren niet meer aanwezig, wel meerdere zakken met hennepresten. De kwekerij werd ontmanteld. Niemand is aangehouden. De elektriciteit werd illegaal afgetapt. Tegen de beide bewoners van 37 en 39 jaar wordt proces-verbaal opgemaakt. (08-198055)

GIETEN Op de zolder van een woning aan de Markescheiding in Gieten trof de politie maandag een hennepkwekerij met 60 planten aan. De planten werden in beslag genomen en de kwekerij werd ontmanteld. Ook een in de woning gevonden kleine hoeveelheid GHB en een beetje speed zijn in beslag genomen. Het energiebedrijf onderzoekt de elektriciteitsvoorziening nog op eventuele illegale aftap. Er werd niemand aangehouden. De politie maakt proces-verbaal op tegen de 30 jarige bewoner. (08-198330)

Voor meer informatie over deze berichten of om in contact te komen met de dienstdoende persvoorlichter van Politie Drenthe kunt u contact opnemen met telefoon 0592-451280