Politie Groningen

Dinsdag 13 januari 2009

Provincie Groningen, 13-01-2009

Groningen: gewonden bij kopstaartbotsing

Bij een kopstaartbotsing op de Europaweg in Groningen zijn maandagmorgen twee personen gewond geraakt. Een 39-jarige automobilist uit Wildervank en 35-jarige automobilist uit Scheemda hadden te laat door dat het verkeer af moest remmen. Ze zijn met rug- en nekklachten naar een ziekenhuis gebracht. De politie heeft een registratie van het ongeval gemaakt.

Groningen: man aanhouden na inbraak

De politie heeft maandagnacht op de Borgwal in Groningen een 40-jarige inwoner van die plaats aangehouden. De Stadjer wordt ervan verdacht eerder die avond in te hebben gebroken in een winkel aan de Grote Markt. Toen agenten de man fouilleerden bleek hij in het bezit van een mes. De verdachte is overgebracht naar het cellencomplex en is ingesloten voor verhoor.

Groningen: pizzakoerier krijgt bekeuringen

Een 19-jarige man uit Noordlaren is maandagavond op de Haddingestraat in Groningen door de politie gecontroleerd. De bromfietser reed vanaf de verkeerde kant een eenrichtingsweg in, hij had geen
bromfietscertificaat en de brommer bleek niet verzekerd. Tegen de bestuurder en de eigenaar van de bromfiets wordt proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: politie houdt verkeerscontrole

Agenten controleerden maandagavond op de Friesestraatweg in Groningen het verkeer. Daarbij kregen negen fietsers een boete voor het niet voeren van verlichting, vier bestuurders voor het rijden door het rode verkeerslicht en kreeg een snorfietser een boete omdat hij niet verzekerd was. Ook viel iemand door de mand omdat hij een valse naam opgaf.

Doezum: gewapende overval op bedrijf

De eigenaar van een bedrijf aan de Provincialeweg in Doezum is dinsdagmorgen door twee personen overvallen. De daders bedreigden de man in het pand met een wapen en eisten geld. Daarbij bonden ze het slachtoffer vast. Medewerkers troffen de man later in zijn benaderde positie aan. De overvallers hadden zich toen al uit de voeten gemaakt. Vooralsnog is niet bekend of er door de verdachten geld is buit gemaakt. De politie is een uitgebreid onderzoek gestart.

Stadskanaal: inbraak in bouwkeet en woningen

Een medewerker van een bouwbedrijf heeft maandag aangifte gedaan van diefstal uit een bouwkeet. Ook werd de keet zwaar beschadigd. Bouwvakkers sloten vrijdagmiddag hun onderkomen aan de Onstwedderweg in Stadskanaal af, maar zagen na het weekend dat er het nodige aan de buiten- en de binnenkant was vernield. Ook misten er diverse spullen uit de keet.

In datzelfde weekend is er ingebroken in vier woningen aan de Hoveniersweg in Stadskanaal. Uit twee woningen is audioapparatuur meegenomen. De politie doet onderzoek.

Sappemeer: bekeuringen bij verkeerscontrole

De politie heeft maandagmiddag op de Noorderstraat in Sappemeer gecontroleerd op het gebruik van veiligheidsgordels. In totaal werden 187 voertuigen gecontroleerd. Twee bestuurders bleken de gordel niet te dragen en kregen daarvoor een bekeuring. Ook werd een bestuurder op de bon geslingerd omdat hij met zijn mobiele telefoon aan het oor aan het bellen was.

Slochteren: fietser aangehouden na verbergen kabels

De politie heeft maandagnacht op de Marie Curielaan in Kolham een 35-jarige inwoner van Hoogezand aangehouden. Agenten zagen de Hoogezandster fietsen zonder licht en wilden hem daarover aanspreken. Op het moment dat de dienders naar hem toe reden, leek hij diverse metalen kabels in een slootwal te willen verstoppen. De man gaf een warrige verklaring over de goederen die hij bij zich had. Hij is aangehouden voor verhoor.

Stadskanaal: jonge automobilist gearresteerd

Een 20-jarige man uit Gasselternijveen is maandagvond op de Continentenlaan in Stadskanaal door de politie gecontroleerd. De bestuurder bleek ruim 0,3 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Hij is een zogenaamde beginnende bestuurder en krijgt een proces-verbaal.

Nieuwe Pekela: vuurwerkbom richt schade aan

Nog onbekenden hebben zondagavond een vuurwerkbom in de toegangshal van een pinlocatie op de Albatrosstraat in Nieuwe Pekela gegooid. Het projectiel richtte een behoorlijke schade aan. Zo zijn door de kracht van de explosie de sensoren van de automatische schuifdeuren van het plafond geblazen. De politie stelt een onderzoek in en vraagt getuigen zich te melden. Dat kan via 0900-8844 (lokaal tarief).