Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 10.30 uur

Utrecht, 13-01-2009

Mannen aangehouden voor mishandeling

UTRECHT De politie heeft maandagavond twee Utrechters aangehouden, omdat zij meerdere omstanders mishandelden op het Ledig Erf. Een 29-jarige man zou rond 18.25 uur meerdere mensen van hun fiets getrokken hebben, een man hebben geslagen en een meisje in de houdgreep gepakt hebben. Een 38-jarige man zou hem hierbij hebben aangemoedigd, en is ook aangehouden. Er heeft nog niemand aangifte gedaan, maar de politie verzoekt de slachtoffers toch aangifte te doen. Dit kan door te bellen met 0900 88 44, District Utrecht-Centrum.

Dronken man vernielt tram

UTRECHT Maandagavond omstreeks 18.30 uur heeft de politie een dronken Utrechter aangehouden voor openbaar dronkenschap en vernieling. De tram werd, net na de Vasco da Gamalaan, bij de halte op de Beneluxlaan stopgezet, waar de politie de man kon aanhouden. Hij zou met zijn hoofd tegen een wand in de tram geslagen hebben, waardoor er iets kapot is gegaan. De 25-jarige verdachte was niet in staat om verhoord te worden, daarom wordt dit dinsdagochtend gedaan.

Rijden op gestolen fiets

UTRECHT Maandagavond omstreeks 18.40 uur heeft de politie een 32-jarige man uit Utrecht aangehouden, omdat hij op een gestolen fiets reed. De fiets had geen ID-sticker meer, en ook het beugelslot was weg. De verdachte is aangehouden voor het rijden op een gestolen fiets. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Fietsendief betrapt

UTRECHT Omstreeks 18.45 uur maandagavond heeft de politie een 27-jarige Utrechter aangehouden, omdat hij met een steen het slot van een fiets open wilde breken. De man verklaarde dat de fiets van een vriend was, en zijn sleutel was afgebroken. De politie heeft hem ingesloten en proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

UTRECHT Ook op de Burg. van Tuyllkade vond een fietsendiefstal plaats. Maandag omstreeks 17.30 uur haalde een 46-jarige Utrechter een fiets bij een 22-jarige Utrechtse uit de tuin, en plaatste hem in zijn eigen huis. De politie heeft de man aangehouden, en de fiets teruggebracht naar de vrouw. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Controle fietsverlichting: 75 boetes

UTRECHT Maandagavond tussen 18.30 en 20.00 uur heeft de politie op de Amsterdamsestraatweg een controle gehouden op fietsverlichting. De controle vond onder het spoorwegviaduct plaats. Maarliefst 75 fietsers zijn bekeurd, omdat zij geen fietsverlichting hadden.

Jeugd misdraagt zich in bus

UTRECHT Maandag omstreeks 15.40 uur heeft de politie vijf Utrechtse jongens aangehouden, omdat zij zich misdroegen in een bus op de Vleutenseweg. De jongens, variërend van 14 tot 16 jaar oud, zaten achterin de bus en vertoonden hinderlijk gedrag. Ook verstopten zij een veiligheidshamer, die op verscheidene plekken in de bus hangen voor noodgevallen. De ouders van de verdachten zijn op de hoogte gebracht, en alle jongens hebben een bekeuring gekregen voor hun baldadige gedrag.