Baanbrekend mobiliteitsplatform gelanceerd tijdens InfraTech 2009

13/01/2009 11:42

Ahoy Rotterdam

Eerste stap gezet in 'klimaat voor vernieuwing' in de branche

InfraTech 2009, de nationale vakbeurs voor de infrastructuur, is vandaag van start gegaan in Ahoy Rotterdam met de lancering van een baanbrekend mobiliteitsplatform. OpNieuwMobiel.nl vindt dat het hoog tijd is voor drastische ingrepen in de Nederlandse infrastructuur, omdat ons land afkoerst op een verkeersinfarct. Het platform wil in politiek Den Haag dan ook concrete actie afdwingen door eindgebruikers te mobiliseren en hen een duidelijk hoorbare stem te geven. Tijdens de opening werd symbolisch een eerste stap gezet naar het 'klimaat voor vernieuwing' waarin OpNieuwMobiel.nl de weg teruggeeft aan de burger.

Elco Brinkman, voorzitter van Bouwend Nederland, sprak de aanwezigen toe met een speciale videoboodschap. Brinkman, die lid is van het comité van aanbeveling van OpNieuwMobiel.nl, benadrukte dat het tijd is om de handen uit de mouwen te steken bij de oplossing van het steeds groter wordende mobiliteitsprobleem. Bovendien riep hij de politiek op om de eindgebruiker daarbij serieus te nemen. Brinkman: "Het is óns land en natuurlijk hebben we rekening te houden met verschillende belangen, maar we willen echt gehoord worden. We accepteren niet dat we immobiel zijn. We willen opnieuw mobiel worden."

Klimaat voor vernieuwing

OpNieuwMobiel.nl staat voor een frisse, andere aanpak en sluit daarmee volgens Jos van der Vegt, algemeen directeur van Ahoy Rotterdam, naadloos aan op het thema van InfraTech 2009: 'klimaat voor vernieuwing'. Het platform is een initiatief van De NieuwBouw, een organisatie van 1.500 Young professionals in de bouwwereld. "De NieuwBouw heeft zich ten doel gesteld om te laten zien dat vernieuwing werkt en zo kan ook het imago van de bouwwereld in een beter daglicht worden gesteld," aldus Van der Vegt bij de lancering van het mobiliteitsplatform tijdens de opening van InfraTech.

Dat OpNieuwMobiel.nl in een behoefte voorziet, blijkt wel uit recent eigen onderzoek. Bijna negentig procent (86,0%) van de Nederlandse automobilisten vindt het aantal files op de weg onacceptabel en driekwart (75,2%) is van mening dat er te weinig wordt gedaan om de knelpunten op te lossen. Maar weggebruikers willen vooral meer invloed. Negen van de tien (91,6%) ondervraagden willen zo vroeg mogelijk worden gehoord. Een vergelijkbaar percentage (94,4%) is van mening dat meer betrokkenheid bovendien resulteert in meer verantwoordelijkheidsgevoel.

InfraTech 2009

De lancering van OpNieuwMobiel.nl vormt de aftrap van InfraTech 2009, de tweejaarlijkse nationale vakbeurs voor de infrastructuur die dit jaar voor de achtste keer wordt gehouden in Ahoy Rotterdam. In totaal geeft een recordaantal van 524 exposanten verspreid over ruim 30.000 m2 beursvloer acte de présence. Uniek aan deze beurs is dat ook publieke opdrachtgevers zijn vertegenwoordigd. Bovendien is er een uitgebreid beursprogramma met verschillende symposia in het InfraTheater en het Congres- & Vergadercentrum en zijn er nieuwe initiatieven zoals het InfraCarrièreplatform en het InfraOpleidingenplein. Woensdag 14 januari wordt de InfraTech Innovatieprijs 2009 uitgereikt.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://www.opnieuwmobiel.nl