Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 11.25 uur

Utrecht, 13-01-2009

Drie woninginbraken opgelost

VIANEN De politie denkt met de aanhouding van drie mannen op zondag 4 januari omstreeks 21.45 uur, drie, begin januari gepleegde woninginbraken in Vianen, te hebben opgelost.

De auto waarin de drie mannen en een meisje zaten, was gezien bij een woninginbraak en kort daarna aangetroffen op de Prins Bernhardstraat. De goederen die in de auto lagen, bleken afkomstig uit de woningen waar was ingebroken. Het 17-jarig meisje uit Utrecht is inmiddels in vrijheid gesteld. De drie mannen, een 18-jarige man uit Utrecht, een inmiddels 19-jarige man uit Utrecht en een 19-jarige man uit Vianen, zijn afgelopen donderdag 8 januari voorgeleid bij de rechter-commissaris en in bewaring gesteld. Het onderzoek wordt voortgezet.

Verkeerscontrole

IJSSELSTEIN/NIEUWEGEIN De politie heeft op maandagmiddag en -avond 12 januari een verkeerscontrole gehouden op de Kerspellaan in IJsselstein en de Jutphasestraatweg en de Herenstraat in Nieuwegein.

In totaal werden daarbij 38 bekeuringen uitgeschreven: niet dragen autogordel (1), rijden door rood (1), verlichting niet in orde (3) en te hoge snelheid (33).

Bromfietsster gewond

LOPIK Een meisje raakte op maandag 12 januari gewond toen zij met haar bromfiets in botsing met een auto kwam.

Rond 18.20 uur reed een 17-jarig meisje uit Jaarsveld met haar bromfiets over de Lopikerweg Oost, komende uit de richting van Lopik en gaande in de richting van IJsselstein. Omdat aan de rechterkant van de weg een bestelauto met aanhangwagen geparkeerd stond, week zij naar links uit om de auto te passeren. Hierbij raakte zij in een slip, ging onderuit en botste tegen de zijkant van een haar tegemoetkomende auto, bestuurd door een 63-jarige man uit Benschop.

Het meisje liep diverse kneuzingen op aan haar rug, heup en linkervoet. Zij is voor onderzoek met een familielid naar het Sint Atoniusziekenhuis in Nieuwegein gegaan.

Winkeldief

HOUTEN Een winkeldief werd op maandag 12 januari op heterdaad betrapt en aangehouden.

Rond 14.00 uur zag een medewerker van een winkel aan de Spoorhaag dat een klant meerdere goederen in een rugzak stopte en die vervolgens niet bij de kassa afrekende. De medewerker hield de verdachte, een 49-jarige man uit Houten, aan. De verdachte werd even later aan de politie overgedragen. Bij zijn verhoor bekende hij de diefstal. Hij kreeg een bekeuring van 150.

Man gewelddadig beroofd

NIEUWEGEIN Een man werd op maandagmiddag 12 januari door twee mannen op een gewelddadige wijze beroofd.

Rond 13.20 uur fietste een 45-jarige man uit Nieuwegein door het park in de wijk Huis de Geer, in de buurt van de Titus Brandsmastraat in de richting van Utrecht. Hij zag dat midden op het fiets-/wandelpad twee mannen stonden. De Nieuwegeiner werd door hen tot stoppen gedwongen, werd door hen met wapens bedreigd en vervolgens geslagen. Daarna werd hij door het tweetal van zijn geld beroofd. De verdachten verdwenen te voet. Het slachtoffer fietste door naar zijn werk in Utrecht, waarna de politie werd gewaarschuwd.

Signalementen:

Blanke man, ± 20 jaar, Oost Europees uiterlijk, ± 1.80-1.85 meter, normaal postuur, kort lichtkleurig gedekt haar, lichte ogen en scheve tanden;

Blanke man, ± 20 jaar, Oost Europees uiterlijk, ± 1.75 meter, normaal postuur, donkerblond kort haar en ingevallen wangen.

Aan getuigen die de beroving hebben gezien of die menen de verdachten te (her-)kennen, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Lekstroom op telefoonnummer 0900-8844.