Uitgeverij Meulenhoff

Literatuur


Van A tot X
John Berger

In de oude, vervallen stad Suse woont A'ida. Haar geliefde Xavier zit in de gevangenis en omdat A'ida hem niet mag bezoeken, schrijft ze hem brieven. Resoluut, sensueel en teder zijn de woorden waarmee ze haar guapo, haar soplete vertelt over haar leven en dat van hun vrienden en kameraden, over hun dromen en verlangens, en over de strijd die in de stad woedt.

Naarmate de tijd voortschrijdt, worden de geringste gebeurtenissen en gebaren - een intieme dans, een gedeelde maaltijd: dingen die voor A'ida van levensgrote betekenis zijn - daden van verzet tegen de gevestigde orde die hen dreigt te vernietigen.

In zijn nieuwe roman schetst John Berger een samenleving die, bedreigd door politieke en militaire machten, keer op keer hoop put uit de pijn en de kwetsbaarheid, de machteloosheid en het verdriet van het dagelijks leven. Puur, indringend en krachtig: Van A tot X is een fenomenaal geschreven roman over liefde en verzet, en over de veerkracht van mensen in tijden van onderdrukking en gevangenschap.

Vertaald door Karina van Santen en Martine Vosmaer

Bestellen:

Van A tot X
Van A tot X
J. Berger