Rechtbank Zutphen


Vier veroordelingen op Zutphense snelrechtzitting

Rechtbank Zutphen, 12 januari 2009 - De politierechter heeft vier verdachten veroordeeld tot voorwaardelijke gevangenisstraffen, werkstraffen en geldboetes. Deze verdachten hadden zich schuldig gemaakt aan strafbare feiten tijdens de jaarwisseling.

Daarnaast stonden nog vier verdachten terecht waarvan de zaken niet inhoudelijk behandeld zijn. In twee zaken besloot de politierechter tot aanhouding omdat in de ene zaak het dossier niet compleet was en in de andere zaak er meer onderzoek gedaan moest worden.

Twee andere zaken gingen niet door omdat uit het dossier niet bleek dat de dagvaardingen rechtsgeldig waren betekend. Dat houdt in dat er geen bevestiging is dat de verdachten de dagvaarding hebben ontvangen, en daarom niet weten dat ze voor de rechter moeten verschijnen.

Vier veroordelingen
Een 42-jarige man uit Harderwijk werd veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van twee weken, met een proeftijd van twee jaar, en een werkstraf van 30 uur. Nadat hij op 31 december was opgepakt wegens openbare dronkenschap, had hij in een politiebus op weg naar het politiebureau een agent bedreigd. De man had gezegd dat hij zijn zoons op de politieman zou af sturen en een mes in zijn buik zou steken.

Een 27-jarige inwoner van Uddel werd schuldig bevonden aan mishandeling van een politieman en verzet bij aanhouding in de nieuwjaarsnacht. De rechter achtte bewezen dat de man een bierfles naar een politieman had gegooid. De verdachte kreeg een werkstraf van 50 uur opgelegd, waarvan 30 uur voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaar.

Bij de eerste hulp van het Zutphense ziekenhuis `het Spittaal' sloeg een 19-jarige Zutphenaar een ruit in en tijdens de aanhouding een raam van een politiewagen. De politierechter veroordeelde de man tot een boete van EUR 800,- met een voorwaardelijk deel van EUR 400,- en een proeftijd van twee jaar.

Een 18-jarige man uit Epe werd voor mishandeling in een discotheek in Heerde veroordeeld tot een werkstraf van 20 uur.

Bron: Rechtbank Zutphen
Datum actualiteit: 13 januari 2009 Naar boven