3 M Poly-Tech dakbeschermingsproducten ontvangen BDA-praktijkbladen

13/01/2009 13:43

3M Nederland B.V.

Op 12 december 2008 hebben de 3M Poly - Tech EC/UV vloeibare dak beschermingsproducten BDA-praktijkbladen ontvangen. De nieuwe NEN-norm 6050 die in 2009 van kracht wordt, stelt strenge eisen aan het gebruik van vuur op daken. Bij het verwerken van 3M Poly-Tech EC/UV vloeibare dak beschermingsproducten is open vuur overbodig en ze vormen dan ook een veilig en gemakkelijk toepasbaar alternatief voor de traditionele dakdek systemen. De vloeibare Poly-Tech systemen hebben bovendien een lange levensduur en de witte uitvoering kan worden ingezet voor klimaatbeheersing.

Op vrijdag 12 december jl. ontvingen producent 3M Nederland en distributeur Rappel b.v. de BDA-praktijkbladen voor 3M Poly-Tech EC/UV dak beschermingssystemen. Veel opdrachtgevers en verzekeringsmaatschappijen in de bouwwereld en industrie vragen expliciet om dit soort documenten als garantie op het gebied van veiligheid en kwaliteit.

Open vuur is overbodig

Branders en open vuur zijn overbodig bij het aanbrengen van de Poly-Tech vloeibare dak beschermingsproducten. Volgend jaar wordt de nieuwe NEN norm 6050 van kracht. Die stelt strenge eisen aan het gebruik van open vuur op daken. Vloeibare oplossingen vormen dan een uitstekend alternatief voor de traditionele methoden: zelfs als het dak nat of vochtig is, hoeft het niet eerst met een föhn te worden gedroogd, omdat de coating ook in vochtige omstandigheden uithardt. Een variant van Poly-Tech, de 3M Seal-Tech All Weather, kan voor spoedreparaties gebruikt worden, zelfs als het dak nat is of onder water staat.

De één component systemen zijn gemakkelijk te verwerken met een kwast, roller of eventueel een verfspuit. Lastige hoeken zijn dus geen probleem.

Lange levensduur

Na het aanbrengen van de coating ontstaat een naadloze, flexibele laag, zodat het dak kan werken. Dit verkleint de kans op scheurtjes en lekkages. Bovendien is het materiaal uitstekend bestand tegen UV-straling en tegen vocht, waardoor het een lange levensduur heeft. Afhankelijk van de uitvoering is die tenminste 10 tot 20 jaar. Dat is langer dan de meeste traditionele systemen garanderen.

Jan van Speyk vuurtoren

Het afgelopen najaar is in opdracht van Rijkswaterstaat het eerste project in Nederland uitgevoerd met Poly-Tech. De bekende vuurtoren Jan van Speyk in Egmond aan Zee heeft een karakteristiek, maar lastig koepeldak met veel doorvoeringen. Bovendien moest het aanzien van het rijksmonument voldoen aan hoge eisen. Met Poly-Tech is die uitdaging uitstekend volbracht.

Klimaatbeheersing

De standaardkleur van de Poly-Tech vloeibare dak beschermingsproducten is grijs. Er is ook een witte uitvoering verkrijgbaar, die een goede aanvulling kan zijn op de andere klimaatbeheersingsproducten. Deze uitvoering is bijvoorbeeld geschikt voor koelhuizen en loodsen.

Over 3M

Elke dag vinden de mensen van 3M weer nieuwe manieren om fantastische dingen te realiseren. Waar ze ook zijn en wat ze ook doen, onze klanten weten dat ze altijd kunnen vertrouwen op 3M om hun leven van de nodige gemakken te voorzien. 3M voert onder andere de bekende merken Scotch, Post-it, Scotchgard, Thinsulate en Scotch-Brite. Om onze klanten in meer dan 200 landen in de gehele wereld van dienst te zijn, zet ons 76.000 man sterke personeelsbestand al zijn deskundigheid, technologieën en mondiale vermogens in om op meerdere markten een vooraanstaande speler te zijn. Onze markten zijn onder meer consument en kantoor; display en graphics; elektronica en telecommunicatie; veiligheid, beveiliging en bescherming; gezondheidszorg; industrie en transport.

Bij 3M in Nederland werken 450 mensen.

3M, Scotch, Post-it, Scotchgard, Thinsulate en Scotch-Brite zijn handelsmerken van 3M Company.

Over Reppel b.v.

REPPEL bv Bouwspecialiteiten in Dordrecht heeft een sterke naam opgebouwd als leverancier van LEWIS(R) Zwaluwstaartplaten(R), HODY(R) staalplaatbetonvloeren, Perlite en Vermiculite, Promat/CAFCO(R) brandwerende, akoestische en thermische spuitpleisters voor de bouw en (petro)chemische industrie en Thortex(R) coating producten. Vorig jaar is het leveringsprogramma uitgebreid met de MAX4 wapeningsplaten en het LACOMET(R) FL aluminium bladlood. Bij de vestiging in Dordrecht werken 26 medewerkers; daarnaast zijn er verschillende Europese verkooporganisaties.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.3mpers.nl