Rechtbank Haarlem


Rechtbank verklaart beroepen voormalig Marinehospitaalterrein ongegrond

De rechtbank Haarlem heeft op 13 januari 2009 de beroepen van de Vereniging Marinehospitaalterrein, de Stichting Bescherming Erfgoed Zuid-Kennemerland, de Stichting Ons Bloemendaal, de Bomenstichting en 132 omwonenden, tegen de door het college van burgemeester en wethouders van Bloemendaal verleende vrijstelling en bouwvergunning en kapvergunning ten behoeve van de realisering van het project Park Tetrode op het voormalig Marinehospitaalterrein in Overveen, ongegrond verklaard.

De rechtbank heeft geoordeeld dat het college van burgemeester en wethouders in redelijkheid vrijstelling heeft kunnen verlenen van het bestemmingsplan voor de bouw van een drietal appartementencomplexen en de aanleg van een parkachtige omgeving met waterpartijen. De rechtbank heeft hierbij overwogen dat het project Park Tetrode geen zware inbreuk op de uitgangspunten van het bestemmingsplan maakt, nu daarin ook al grootschalige woningbouw in de vorm van appartementen mogelijk werd gemaakt. De nabijheid van de monumentale villa Tetterode vormt evenmin een belemmering voor de verlening van de vrijstelling of de bouwvergunning.
Ook de vergunning voor de kap van 255 bomen ten behoeve van de realisatie van Park Tetrode - waaronder 16 als beschermenswaardig aangemerkte bomen - is volgens de rechtbank zorgvuldig voorbereid en op goede gronden verleend.

LJ Nummers

BG9631
BG9629

Bron: Rechtbank Haarlem
Datum actualiteit: 13 januari 2009 Naar boven