Gemeente Brummen


Kerstboominzameling levert 2151 bomen op

(Oorspronkelijke publicatie datum: 13-01-2009)

Net als vorig jaar kijkt de gemeente terug op een geslaagde kerstboominzameling. De sneeuw en kou belemmerden de mensen niet om vorige week woensdag hun kerstboom in te leveren. Op 7 januari werden er maar liefst 2151 bomen ingeleverd bij de vijf inzamellocaties in onze gemeente. Per ingezamelde boom betaalde de gemeente Brummen vijftig eurocent uit.

De heer Posthumus, medewerker bij de gemeentelijke afdeling Beheer en coördinator van de jaarlijkse kerstboominzameling, is zeer tevreden. Mensen ontwikkelen ieder jaar weer nieuwe initiatieven. Dat is prachtig. Dit jaar verzamelden kinderen uit de wijk Lombok zoveel mogelijk kerstbomen uit hun eigen wijk. De opbrengst van die bomen gaat naar een goed doel. De ouders zorgden voor de nodige publiciteit. En met succes. De kinderen haalden maar liefst 140 bomen op.

Aantal
Veel bezoekers kwamen met meerdere kerstbomen langs. Op de werf aan de Arnhemsestraat in Brummen leverde een jongen 300 bomen in. Dat is het hoogste aantal bomen dat door één persoon werd ingeleverd. In park t Goor leverde één iemand 142 bomen in.

Grote voertuigen
De heer Posthumus constateert dat grote vrachtwagens en enorme aanhangwagens te voorschijn kwamen om de kerstbomen naar de inleverpunten te brengen. Wagens die soms zelfs gehuurd werden speciaal voor deze inzameling. We kunnen dus weer spreken over een enorm succes! Behalve grote voertuigen zag je trouwens ook mensen op de fiets met een kerstboom in de hand. Of kinderen met een skelter waar een kerstboom achter bungelt. De heer Posthumus wil alle inzamelaars groot en klein bedanken voor hun inzet. Ook zijn er complimenten voor de medewerkers van de gemeente die bij de vijf inzamelplekken de organisatie op zich hebben genomen.

De jaarlijkse kerstboominzameling is niet voor bedrijven bedoeld, maar juist voor particulieren en het verenigingsleven in de gemeente Brummen. De bomen worden versnipperd en met ander groenafval aangeboden ter compostering bij Bruins & Kwast in Goor.