Politie Gelderland-Midden

Regionaal

---

Vergaderstukken Regionaal College beschikbaar via website
Publicatiedatum: 13-1-2009 13:51:53

ARNHEM - Met ingang van heden staan de agenda's en alle openbare stukken die worden besproken in het regionaal college van de politie Gelderland-Midden op de internetsite
www.politie.nl/gelderland-midden/overditkorps/regionaal_college.asp. De vergaderingen van dit college zijn openbaar. De vergaderingen van het Regionaal College vinden in de regel plaats op de Schelmseweg 93a te Arnhem.

Het Regionaal College is als het ware het `algemeen bestuur' van de politie. Het Regionaal College neemt beslissingen over de hoofdlijnen van het beleid; zij stelt prioriteiten, stelt jaarplannen, -verslagen en -rekeningen vast en besluit over strategische vraagstukken. In dit college hebben alle burgemeesters uit de regio Gelderland-Midden zitting, evenals de hoofdofficier van Justitie en de korpschef van de politie Gelderland-Midden. De voorzitter van deze vergadering is de korpsbeheerder mevrouw Pauline Krikke (tevens burgemeester van de gemeente Arnhem). Haar vervanger is de heer C. van der Knaap, burgemeester van de gemeente Ede.

De vergaderdata van het Regionaal College Politie voor 2009 zijn:
-4 februari

-26 maart

-11 juni

-5 november

-10 december

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---


---

Vrouw aangehouden wegens onnodig bellen alarmcentrale
Publicatiedatum: 13-1-2009 13:55:11

ARNHEM - Een dertigjarige bewoonster uit de Arnhemse wijk Malburgen is maandagavond 12 januari door de politie aangehouden wegens het onnodig bellen met de alarmcentrale van de politie en belediging van een van de medewerksters. De Arnhemse belde rond half zeven de telefooncentrale van de politie met het verzoek haar wijkagent te spreken. Toen aangegeven werd dat dat op dat moment niet kon zou de vrouw de medewerkster van de centrale hebben uitgescholden. Ook zou ze nadien tientallen keren de telefooncentrale hebben gebeld waardoor overlast ontstond. Daarop togen agenten naar de woning van de Arnhemse en hielden haar daar aan. In de woning werden ook een tweetal telefoons in beslag genomen. De vrouw is in de loop van de avond na verhoor vrijgelaten en had bekend. Justitie beslist wat er verder met haar gebeurt.
(09-005186)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Vier aanhoudingen na winkeldiefstallen

Publicatiedatum: 13-1-2009 13:54:03

ARNHEM - De politie in Arnhem heeft maandag 12 januari vier personen aangehouden na meldingen van winkeldiefstal in de stad. In een warenhuis aan het Johnny van Doornplein werden `s middags rond half drie twee mannen van 24 en 28 jaar met Letse nationaliteit door beveiligers betrapt. Het duo zou voor ruim 250 euro aan de haal zijn gegaan met kleding. De twee zijn voor nader onderzoek in verzekering gesteld.
Een Arnhems stel (een 66-jarige man en een 50-jarige vrouw) werd door winkelpersoneel van een zaak aan de Hoefbladlaan in de kraag gevat en aan de politie overgedragen. Het paar wordt ervan verdacht diverse levensmiddelen te hebben gestolen. De twee bekenden en zijn na verhoor in afwachting van een beslissing van justitie vrijgelaten. (09-005031 / 005158)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053