Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Bergen op Zoom , 13-01-2009

Rotterdammer heeft gestolen ademcontroleapparaat van politie in auto

ZEVENBERGSCHEN HOEK: Agenten van de politie Zuid Holland Zuid hebben vannacht omstreeks 02.00 uur tijdens een controle op een parkeerplaats bij een tankstation langs de A-16 in de auto van een 23-jarige Rotterdammer een gestolen ademanalyse-apparaat van de politie
aangetroffen. De verdachte werd overgedragen aan agenten van de regio MW-Brabant.

Het apparaat (Alco Sensor IV van Honac) wordt door de politie gebruikt om bestuurders te testen op alcoholgebruik. Het werd
aangetroffen tijdens de controle onder de bestuurderszitplaats. Hoewel de verdachte tijdens de controle verklaarde dat het apparaat zijn eigendom is, wijst de streepjescode daarop uit dat het afkomstig is van de politie. De exacte herkomst moet nog worden vastgesteld.

Vandaag verklaarde de Rotterdammer dat een kennis van hem de
ademtester bij hem in de auto had achtergelaten. Hoe die er aan gekomen was, wist hij niet. Hij kan een proces-verbaal tegemoet zien voor heling.

Automobilist onder invloed van alcohol en drugs

ZEGGE: De politie heeft maandagavond omstreeks 21.00 uur op de toerit naar het tankstation Hoezaar, langs de rijksweg A-58. een 27-jarige man uit St. Willebrord aangehouden die verdacht wordt van het rijden onder invloed van alcohol en drugs. Er is van de automobilist bloed afgenomen ook heeft hij urine afgestaan.

De politie kreeg een melding dat op de toerit van een tankstation een auto stil zou staan. De agenten zagen dat er inderdaad ter plaatse een auto op gevaarlijke wijze, midden op de afrit stil stond. Het licht was aan en de motor liep. De bestuurder lag met zijn hoofd op zijn rechterschouder vast te slapen. De agenten kregen de man met veel moeite wakker. Hij gaf toe dat hij een whisky-soda gedronken had en speed had gebruikt. Hij is daarop aangehouden. Aan het bureau heeft hij bloed en urine afgestaan. Dat zal nader worden onderzocht. Het kenteken van de auto bleek geschorst te zijn. Ook was er geen geldige APK-keuring afgegeven. De auto is daarom uit het verkeer genomen. Het rijbewijs van de man, die verder aan het bureau geen officiële verklaring wilde afleggen, ingevorderd.

Roosendaler aangehouden vanwege rij-ontzegging

ROOSENDAAL: De politie heeft maandagmiddag op de Voorstraat een 22-jarige man uit Roosendaal betrapt op het rijden in een auto, terwijl zijn rijbevoegdheid door een rechter voor een periode van vier maanden, vanaf 9 januari 2009, ontzegd is.

De agenten kenden de bestuurder. Tijdens een eerdere controle op de Stationsstraat gisteren liet hij de agenten een brief van de officier van justitie zien waarin stond dat hij weer mocht autorijden. Nadat de agenten de controle beëindigd hadden, hoorden ze van de centralist van de meldkamer dat de bestuurder een nieuwe rij-ontzegging had gekregen voor een periode van vier maanden. Ze hebben de auto daarop op de Voorstraat opnieuw aan de kant gezet. De Roosendaler krijgt ook nog een proces-verbaal voor de Wet Wapens en Munitie, omdat in zijn auto een busje traangas werd aangetroffen. Het lag gebruiksklaar naast de handrem. Zijn rijbewijs is ingenomen.

Drie gesignaleerden aangehouden

BERGEN OP ZOOM: De politie heeft maandagmiddag tijdens een controle op de van Heelulaan een 20-jarige man uit Bergen op Zoom aangehouden vanwege een nog openstaand vonnis. Hij moet nog acht dagen
gevangenisstraf uitzitten. Hij is ingesloten. Gisterenmiddag
arresteerde de politie op zijn woonadres ook een 21-jarige inwoner van Bergen op Zoom. Hij moet nog een straf van 58 dagen uitzitten.

STEENBERGEN: Een 33-jarige man uit Steenbergen heeft zich gisteren aan het politiebureau, na een oproep van de politie aan zijn partner, gemeld omdat hij nog een deel van zijn gevangenisstraf moet uitzitten. Hij was niet terug gekeerd van verlof uit de PI te Tilburg. Ook hij is ingesloten.

OUDENBOSCH: Vanmorgen heeft zich op het politiebureau een 39-jarige man uit Oudenbosch zich, na daartoe te zijn uitgenodigd, gemeld vanwege een straf die hij nog uit moet zitten. De man was door de politierechter veroordeeld tot 19 dagen hechtenis in verband met een bedreiging en heling. De man is ingesloten.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 13-01-2009 13:24 | © Regio Midden en West Brabant |