Pijnacker-Nootdorp


datum 5 januari 2009

Winkel voor Terre des Hommes wint Vrijwilligersprijs 2008 `Duizend en één kracht'

De winnaar van de jaarlijkse vrijwilligersprijs wordt vanavond tijdens de nieuwjaarsreceptie bekendgemaakt. De jury heeft uit de genomineerden de Winkel voor Terre des Hommes als winnaar geselecteerd.

Naast de Winkel voor Terre des Hommes waren ook genomineerd: Sociëteit de Kelder, Oranjevereniging Pijnacker, Stichting Vrijwilligers Terminale Zorg Pijnacker-Nootdorp en de Winkel voor Terre des Hommes Pijnacker.

Waarom de Winkel voor Terre des Hommes?
· De organisatie biedt haar vrijwilligers een prettige werkomgeving, waardoor er zelfs een wachtlijst is voor het plaatsen van vrijwilligers.
· De winkel geeft overtollige producten een tweede leven, en draagt daarmee bij aan het verminderen van de afvalstroom in onze gemeente.
· De winkel is een ontmoetingsplaats voor inwoners van onze gemeente. De één is op zoek naar verborgen schatten, voor de ander is het een buitenkans om voor een gering bedrag goed bruikbare spullen te kopen. Het is er in ieder geval altijd druk!
· De winkel in Pijnacker viert dit jaar haar 25 jarig jubileum. Al die jaren is met de opbrengst van `t winkeltje een forse bijdrage geleverd aan projecten van Terre des Hommes over de hele wereld. In 2008 ging het over een bedrag van meer dan 150.000,--.

Jury
De leden die verantwoordelijk zijn voor de nominaties en de selectie van de prijswinnaar zijn:

Jurylid Vertegenwoordiging De heer L. Suijker Wethouder welzijn gemeente Pijnacker-Nootdorp De heer H. Werner Directeur Rabobank Zuid-Holland Midden De heer A. van den Berg Van den Berg Roses: Prijswinnaar Ondernemersprijs 2007/2008 De heer R. Mackor Vereniging Buurtbus Pijnacker: Prijswinnaar Vrijwilligersprijs 2007 Mevrouw J. van Egmond Raadslid gemeente Pijnacker-Nootdorp

Uitreiking vrijwilligersprijs
De prijswinnaar wordt bekendgemaakt tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente op maandag 5 januari van 19.30 tot 22.30 uur in het Raadhuis, Dorpsstraat 40 in Nootdorp. U bent hierbij van harte welkom. Rond 19.45 uur houdt burgemeester Buddenberg zijn nieuwjaarstoespraak. Aansluitend vindt de uitreiking van de vrijwilligersprijs 2008 plaats.