Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Oosterhout NB, 13-01-2009

Derde verdachte aangehouden voor overval op geldloper Waalwijk

KAATSHEUVEL: De politie arresteerde maandag 12 januari 2009 een derde verdachte in het onderzoek naar een overval op een geldloper in Waalwijk. De 20-jarige Tilburger wordt verdacht van betrokkenheid bij het misdrijf.
Op 22 februari 2008 werd om 21.15 uur een assistent-filiaalmanager overvallen. De man wilde geld van de winkelomzet storten bij de automaat van een bank in Waalwijk. Het slachtoffer werd met een knuppel geslagen toen hij de sealbag in de afstortkluis aan de Meester van Coothstraat wilde deponeren. Er ontstond een vechtpartij waarbij de aangever kans zag de sealbag weg te gooien. De overvallers raapten de tas met geld op. Zij probeerden nog te vluchten met de scooter, maar die startte kennelijk niet. Ze vluchtten vervolgens hardlopend weg over de Meester van Coothstraat. In het kader van het
opsporingsonderzoek zijn in november jl. ook al twee mannen van 19 jaar uit Kaatsheuvel aangehouden. Alle drie de verdachten zitten momenteel in voorarrest.
Gisteren nog sprak korpschef Frans Heeres in zijn nieuwjaarstoespraak over overvallen in 2008. Hij constateerde een toename van bijna 60% ten opzichte van vorig jaar. Hij gaf aan dat de politie Midden en West Brabant er alles aan doet wat in haar mogelijkheid ligt om overvallen op te lossen en te voorkomen. Dit leidde inmiddels tot 95 arrestaties. De korpschef benadrukte de meerwaarde van integrale samenwerking tussen o.a. politie, gemeente, M.K.B. en ondernemers om het aantal overvallen terug te dringen.
(auteur: Jeroen Steenmeijer)

Politie haalt dronken automobiliste van de weg

OOSTERHOUT - De politie heeft gistermiddag rond de klok van 17.30 uur een dronken automobiliste van de weg gehaald. Tijdens controle bleek dat de vrouw onder invloed van alcohol verkeerde. Een ademtest op het bureau wees uit dat ze 785 ug/l aan alcohol in haar bloed had. Haar rijbewijs is ingevorderd. Tijdens het verhoor verklaarde ze de laatste vier dagen flessen alcohol te hebben gedronken.

Politie arresteert echtgenoot na huiselijk geweld

OOSTERHOUT - De politie heeft gisterochtend tegen 10.00 uur op het politiebureau in Oosterhout een 36-jarige inwoner uit de gemeente aangehouden. Hij wordt ervan verdacht op 10 januari jl. zijn 38-jarige echtgenoot te hebben mishandeld.

Het slachtoffer en de verdachte kregen op zaterdag 10 januari jl. een woordenwisseling in hun woning in Oosterhout. De woordenwisseling mondde uit in een conflict waarbij de verdachte zijn vrouw meerdere keren op het hoofd sloeg. Ze liep daarbij bloeduitstortingen en zwellingen op.

Politie bekeurt 25 fietsers tijdens verlichtingscontrole

KAATSHEUVEL - Tussen 07.45 uur en 08.15 uur controleerden agenten op de Vossenbergselaan het fietsende verkeer. Het doel van de controle is de veiligheid in het verkeer te vergroten. In 25 gevallen bleek dat fietsers hun verlichting niet op orde hadden. Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid scheelt het circa 20 doden en 380 lichtgewonden per jaar als iedereen op de fiets goede verlichting voert.

Auteur: Desirée Brabers

Laatst gewijzigd 13-01-2009 14:18 | © Regio Midden en West Brabant |