Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Tilburg, 13-01-2009

Oisterwijker geeft valse naam op

OISTERWIJK - De politie heeft vanmorgen op de Gemullenhoekenweg een 18-jarige inwoner uit Oisterwijk aangehouden voor het opgeven van een valse naam. Surveillerende agenten controleerden op de
Gemullenhoekenweg twee mannen die zich eerder vervelend gedroegen bij het asielzoekerscentrum. Tijdens controle kond de verdachte geen identiteitsbewijs overhandigen. De naam die hij opgaf klopte niet waarop hij mee mocht naar het bureau. Daar achterhaalde de politie zijn juiste personalia. Voorzien van een bekeuring mocht hij na verhoor vertrekken.

Dronken automobilist ramt lantaarnpaal en gaat er vandoor

OISTERWIJK - De politie heeft vanmorgen rond 00.45 uur in een woning in Oisterwijk een 37-jarige automobilist uit Oisterwijk aangehouden voor het verlaten plaats ongeval. Agenten stelden een onderzoek in na een ontvangen melding van een eenzijdig verkeerongeval op 't Schop. Daar trof de politie een auto aan die gebotst was tegen een
lantaarnpaal. De bestuurder was gevlogen. Een getuige meldde gezien te hebben dat twee inzittenden na de aanrijding te voet vertrokken waren. In een woning in Oisterwijk troffen agenten de bestuurder, onder invloed van alcohol aan. De man mocht mee naar het bureau. Onderzoek wees uit dat hij al vaker met de politie in aanraking was geweest voor het rijden onder invloed. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Voorzien van een rijverbod van 11 uur mocht hij na verhoor vertrekken.

Winkeldieven lopen tegen de lamp

TILBURG - De politie heeft gistermiddag rond de klok van 16.30 uur bij een bouwmarkt een 52-jarige Tilburger aangehouden. De man had uit de zaak een doosje spijkers, ter waarde van drie Euro weggenomen. Op het bureau verklaarde de man dat het vergeten werk was. Voorzien van een boete van 100 Euro mocht hij na verhoor vertrekken.

TILBUERG - Bij een supermarkt op het Bart van Peltplein liep
gistermiddag een 47-jarige Tilburger tegen de lamp nadat een
medewerker van de winkel zag dat hij goederen uit een rek nam en de winkel verliet, zonder ze ter betaling aan te bieden. Buiten de winkel werd hij daarover aangesproken waarna de politie gewaarschuwd werd.

GOIRLE - Bij een bouwmarkt aan de Edisonstraat hebben agenten
gistermiddag rond 15.00 uur een 24-jarige Tilburger aangehouden voor hetzelfde feit. Hij verliet de winkel zonder enkele goederen, die een waarde vertegenwoordigde van ruim 150 Euro, bij de kassa af te rekenen. De politie werd gealarmeerde die de man meenam. Op het bureau kreeg hij na verhoor een boete van 275 Euro uitgereikt.

Politie houdt drietal aan na ernstige mishandeling

TILBURG - De politie heeft gisterochtend drie Tilburgers van 18, 19 en 20 jaar aangehouden. Het drietal wordt ervan verdacht op 03 januari jl. een 50-jarige stadsgenoot te hebben mishandeld. Het slachtoffer liep daarbij onder andere botbreuken in zijn been op.

Het slachtoffer kreeg op 03 januari jl. rond 00.30 uur een
woordenwisseling met de buren naar aanleiding van geluidsoverlast. Nadat hij de buurman daarover had aangesproken bleef de overlast bestaan. Bij een tweede poging werd hij in de woning mishandeld door bezoekers van de buurman. Tijdens de mishandeling raakte hij korte tijd bewusteloos. Het lukte het slachtoffer naar huis te kruipen en een buurtbewoner te informeren die het slachtoffer naar de eerste hulp bracht. Daar constateerde een arts dat hij een dubbele beenbreuk had. De politie stelde na het opnemen van de aangifte een onderzoek in waarbij het drietal als verdachten in beeld kwamen.

Politie onderzoek overval erotiekwinkel

TILBURG - De politie is een onderzoek gestart naar aanleiding van een overval die gisteravond gepleegd is op een erotiekwinkel in de Goirkestraat. Bij de overval werd een geldbedrag buit gemaakt. De politie is op zoek naar getuigen.

Tegen 21.00 uur liep een onbekende man, in het donker gekleed de winkel binnen. Op dat moment was een 38-jarige medewerkster in de zaak aanwezig. De man die zijn hoofd bedekt had met een capuchon eiste geld. Om zijn woorden kracht bij te zetten dreigde hij met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp. Voorzien van de inhoud van de kassa verliet hij de winkel en reed weg op een zwarte scooter. De politie stelde direct een onderzoek in. Naast een buurtonderzoek zochten technische rechercheurs naar sporen. Het middel SMS-Alert werd ingezet. Signalement dader: betreft een blanke man met een geschatte leeftijd van18 jaar. Zijn lengte is ongeveer 1.75 meter. Hij was gekleed in zwarte jas met capuchon. De politie is op zoek naar getuigen en kunnen zich melden via het algemene nummer: 0900-8844

Politie schrijft 28 verbalen uit tijdens verlichtingscontrole

TILBURG - De politie heeft vanmorgen tijdens een verlichtingscontrole 28 bekeuringen uitgeschreven. Agenten controleerden tussen 07.45 uur en 08.15 uur het fietsverkeer in de Van Vollenhovenstraat, de
Trouwlaan en de Dr. Deelenlaan. Volgens de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid scheelt het circa 20 doden en 380 lichtgewonden per jaar als iedereen op de fiets goede verlichting voert.

Auteur: Desirée Brabers

Laatst gewijzigd 13-01-2009 14:13 | © Regio Midden en West Brabant |