Gemeente Almere

Maak kennis met het Wierdendok

13-01-2009

Tot en met zaterdag 17 januari 2009 kunnen alle bewoners uit De Wierden in Almere Haven kennis maken met het nieuwe Wierdendok. De bewonerscommissie en het +Team van bewoners organiseren een week vol met activiteiten voor de buurt. Van een koffiemiddag voor vrouwen, eettafel voor senioren, kinderdisco, inloopavond groot onderhoud tot spel na de bel. Alle Wierdenaren zijn van harte welkom!

Opening
Op de laatste dag van de openingsweek, zaterdag 17 januari, opent wethouder Arno Visser officieel het Wierdendok. Hij verricht de opening samen met bewoners. Daarna wordt er een gratis lunch geserveerd van en voor bewoners van de Wierden.

Voor en door bewoners
Eens een buurthuis, toen een werkplaats voor kunstenaars en nu...het Wierdendok! De voormalige werkplaats van de kunstenaars aan de Oldewierde heeft een flinke opknapbeurt gehad. Met een hoge drukspuit is de graffiti van het pand gehaald, de kozijnen en regenpijpen hebben een nieuwe lik verf gehad en boven de entree hangt een gloednieuw bord met "Wierdendok." Een centrum vol activiteiten voor kinderen, hun ouders en alle bewoners uit de Wierden.

Waarom het Wierdendok?
Veel bewoners gaven aan dat er in De Wierden te weinig ruimte is voor activiteiten en ontmoeting. Het Wierdenkwartier aan de Kimwierde 88 was te klein. Hetzelfde probleem had brede school De Wierwinde. De school wilde graag allerlei extra activiteiten aanbieden, maar had daar zelf geen ruimte meer voor. Zo ontstond het idee voor het Wierdendok. Een plek voor ontmoeting en activiteiten voor en door bewoners.

Wijkaanpak de Wierden
Het Wierdendok is een onderdeel van de Integrale wijkaanpak De Wierden. Sinds 2007 werken de gemeente Almere, De Alliantie Flevoland, Ymere, Goede Stede, De Schoor, basisschool de Wierwinde, de politie en Zorggroep Almere samen aan de Wierden op sociaal, fysiek en economisch gebied. De gemeente Almere, De Alliantie Flevoland en Ymere zijn de investerende partijen.