Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Fitste Buurt van Rotterdam in de Persoonshal

Wat is het fitste buurt van Rotterdam? Deelgemeente Feijenoord is samen met deelgemeente Hoogvliet in de race voor deze titel. Op zaterdag 17 januari wordt besloten wie met de eer gaat strijken.

In de Persoonshal (Persoonsdam 139, wijk Feijenoord) zullen de deelnemers van de Fitste Buurt tijdens een sportmanifestatie een keuze maken. In de race hiervoor zijn de deelgemeenten Hoogvliet en Feijenoord. De deelnemers worden op 17 januari bijgestaan door bestuurders van de deelgemeenten. Wethouder Jantine Kriens reikt de prijs uit aan de winnaar.

Proefproject
De Fitste Buurt is een proefproject voor het programma waarin bewegen en goede voeding als voorwaarden gelden voor een goede leefstijl en een betere gezondheid. In oktober en november van het vorige jaar hebben de teams in hun eigen deelgemeente onder professionele leiding twee keer per week 'bewogen': één keer sportief wandelen en één keer fitnessen.

Daarnaast kregen de deelnemers advies over gezonde voeding en maakten ze in dit kader gerechten klaar. De resultaten zijn gemeten via een fittest, vooraf en achteraf. De leeftijd van de deelnemers is tussen 24 en 55 jaar.

Samenwerking
De Fitste Buurt is een initiatief van GGD Rotterdam-Rijnmond en de dienst Sport & Recreatie, in samenwerking met de deelgemeenten Hoogvliet, IJsselmonde en Feijenoord. In dit verband draagt ook Unilever een steentje bij. Een en ander past in het programma 'Gezond in de stad'.

In de race voor het fitste buurt

(foto: GGD)