Provincie Overijssel

De Omgevingsvisiekaravaan: foto's en verslag van halte Steenwijk

hannaingesprek.jpg (38 Kb)
Maandag 12 januari deed de Omgevingsvisiekaravaan als eerste van 11 informatiebijeenkomsten de gemeente Steenwijkerland aan. De opkomst was redelijk, de leden van het programmateam Omgevingsvisie spreken van een geslaagde 'try-out'.

Programmaleider Hennie Schuman kijkt tevreden terug op de eerste informatiebijeenkomst. "De bezoekers toonden betrokkenheid, waren geinteresseerd. Op deze manier krijgen de inwoners van Overijssel de kans om te reageren op onze plannen."

Jan ten Klooster, bezoeker van de informatiebijeenkomst en gemeenteraadslid in Steenwijkerland, liet zich op de informatiebijeenkomst overtuigen. "Ik ben blij dat zoiets als de Omgevingsvisie bestaat. Als elke individuele gemeente zoiets zou moeten doen, dan gaat dat niet werken. Ik vind het goed dat ook allerlei belangenorganisatie in het proces zijn meegenomen. Dat geeft een mooie basis om op verder te gaan."

Vragen
Hanna van Vonderen, lid van het programmateam Omgevingsvisie, vertelt dat er veel vragen werden gesteld over landbouw en natuur. "Men wil graag weten hoe bijvoorbeeld zit met de Ecologische Hoofdstructuur. Daarnaast zijn ze ook wel geinteresseerd in hoe de Omgevingsvisie nou precies werkt. De opkomst viel me mee. Ik vond het goed dat er ook raadsleden rondliepen; die moeten er mee gaan werken."

Naast waarderende woorden voor de Omgevingsvisie werden er ook enkele zorgen geuit. De heer Jager, inwoner van Giethoorn: "De kwaliteit van de omgeving vind ik belangrijk, maar blijft er voldoende ruimte voor economische activiteiten?". Jan Kreling kon hem gerust stellen. "Wij hebben oog voor ontwikkeling."