Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Breda, 13-01-2009

Politie houdt berover (20) snel aan

BREDA: De politie heeft maandagavond kort voor 19.00 uur een 20-jarige Bredanaar aangehouden op de Bastenakenstraat. Hij wordt verdacht van een beroving kort daarvoor op de Biesdonkweg. Een 17-jarige jongen werd bij de bushalte beroofd van zijn mobiele telefoon toen hij werd aangesproken door een man die daar stond te wachten. Toen het
slachtoffer zijn mobiele telefoon tevoorschijn haalde om een sms-je te lezen, griste de man het mobieltje uit zijn handen. De 17-jarige jongen achtervolgde de berover, maar die sloeg hem in het gezicht en vluchtte weg. Gealarmeerde agenten konden de verdachte snel aanhouden op basis van een goed signalement. Het slachtoffer liep letsel aan zijn gebit op. De verdachte is op het bureau in verzekering gesteld.

Politie onderzoekt brandstichting en vernieling van auto en woning

BREDA: De politie stelt een onderzoek in naar een incident rondom de woning van een 47-jarige Bredanaar in de wijk Heuvelkwartier.
Maandagavond rond 22.30 uur werd brand gesticht bij zijn auto en ook werden twee ruiten van zijn woning vernield. De auto raakte deels beschadigd; de brandweer bluste het vuur. De bewoner heeft geen letsel opgelopen. Getuigen zagen kort na het incident vier tot vijf personen wegvluchten. De Bredanaar gaf een interview in een uitzending van Zembla zondagavond over de resocialisatie van pedoseksuelen. De politie, die afgelopen nacht toezicht bij de woning heeft gehouden, onderzoekt of het incident verband houdt met de tv-uitzending.

Drie personen aangehouden na aantreffen hennepkwekerij

BREDA: Een 54-jarige Bredase vrouw heeft zich maandagmiddag bij de politie gemeld, nadat vorige week woensdag in haar woning aan de Roggeveenstraat een hennepkwekerij werd ontdekt. Daarbij werden al twee mannen aangehouden die in het pand aanwezig waren. Dat betroffen een 43-jarige man die tijdelijk op het adres verbleef en een 23-jarige man uit Best. De kwekerij werd ontruimd en alle planten en
benodigdheden vernietigd. De officiele bewoonster zegt niets met de kwekerij te maken te hebben. Na verhoor is zij heengezonden; de politie stelt een onderzoek in.

Jeugdige fietsendief in de kraag gegrepen

BREDA: De politie heeft dinsdagmorgen rond 00.00 uur een 14-jarige Bredase jongen aangehouden op de Antiloopstraat. Agenten reageerden op een melding van een 18-jarige man die zag hoe een fiets van zijn familie op de St. Ignatiusstraat werd gestolen door twee jongens. De benadeelde liep er samen met enkele familielden achteraan en kon de fiets en de verdachte tegenhouden. De 14-jarige jongen is meegenomen naar het bureau. De andere verdachte is helaas niet teruggevonden.

Auteur: Andre van den Hul

Laatst gewijzigd 13-01-2009 16:09 | © Regio Midden en West Brabant |