Politie Hollands Midden

Persberichten 13/01 middag

Regio, 13-01-2009

Leiden Agressieve man aangehouden De politie heeft dinsdag 13 januari rond 09.50 uur in een supermarkt aan het Levendaal een 48 jarige inwoner van Leiden aangehouden. De man werd daar door personeel onder controle gehouden nadat hij daar de bedrijfsleider had geslagen. Deze wilde dat hij de winkel verliet omdat hij overlast veroorzaakte voor het personeel en winkelend publiek. De verdachte is na zijn verhoor weer in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op.

Gouda Politie onderzoekt poging tot straatroof De politie is met een onderzoek begonnen naar een straatroof door drie jongens op een 45 jarige vrouw uit Haastrecht en die mislukte omdat ze niets van hun gading vonden in de fietstas van de vrouw. De roof vond zaterdag 10 januari rond 18.20 uur plaats op de Wilhelmina van Pruisenlaan. De vrouw deed vandaag aangifte. De vrouw werd die zaterdag op haar fiets ingehaald door de drie die reden op twee fietsen. Eén van hen sprong van de bagagedrager en deed een greep in de fietstas. De vrouw gaf hem een klap waarop hij tegen haar fiets trapte en zij ten val kwam. De dader vond vleeswaren in de fietstas. Hij gooide dat onmiddellijk weer terug naar de vrouw en sprong achterop bij zijn twee wachtende maatjes. Ze reden weg in de richting van de Vrijhoefpolderweg. De politie vraagt mensen die het en ander gezien hebben of andere informatie hebben over de daders, contact op te nemen met de politie in Gouda. Dit kan via 0900-8844.

Gouda Aanhoudingen na vechtpartij met conducteur De politie heeft dinsdag 13 januari rond 13.30 uur twee mannen van 21 en 24 jaar uit Rotterdam aangehouden. De twee waren betrokken bij een vechtpartij met een conducteur op het perron van het Station. De jongste verdachte werd op het perron onder controle gehouden door personeel van de NS. De oudste verdachte was het Station uitgerend maar werd op het Stationsplein overmeesterd door agenten. Beiden zijn ingesloten voor het verdere onderzoek dat gedaan wordt door de Spoorwegpolitie.