Saxion Hogescholen
BR>

di 13 januari 2009

Internationale Saxionstudent tweede bij Zuiderzeeland Award



De uit Indonesië afkomstige Esti Pramesti, studente aan Saxion in Deventer, won eind 2008 de tweede prijs bij de Zuiderzeeland award met haar afstudeerscriptie `Connectivity in Urban Waterfront Spatial Planning in Developing Countries'. Het waterschap Zuiderzeeland reikt deze prestigieuze award jaarlijks uit aan afstudeerders die een bijzondere prestatie leveren op het gebied van ruimtelijke ordening en waterbeheer.

Waterfronten zijn belangrijke gebieden van herontwikkeling. Een goed voorbeeld is het voormalige Rotterdamse havengebied, waar grootschalige ontwikkelingen plaatsvonden en vinden. Esti vergeleek verschillende voorbeelden in Zanzibar, Toronto en Dalian (China) en paste ze vervolgens toe op Jakarta. Veel steden hebben te maken met vergelijkbare problematiek van het opschuiven van havenactiviteiten naar buiten de stad. De scriptie kan dienen als inspiratiebron voor vele grote steden die aan open water liggen en van die ligging - stedenbouwkundig gezien - iets bijzonders willen maken.

De jury van de Zuiderzeeland award bekeek de toepassingsmogelijkheden voor Almere. Voor zowel Almere-Haven als voor het centrum van Almere-Stad geldt de zogeheten havenfront ligging die Esti beschrijft. Ook voor Lelystad met haar hoogstedelijke ontwikkelingen aan het Markermeer gaat dat op. De brede toepasbaarheid van haar afstudeerscriptie leverde Esti de tweede prijs op.

Esti volgde een opleiding binnen het International Master Programme van Saxion, te weten `Urban and Regional Planning'. Aan deze Engelstalige, internationale masteropleiding nemen studenten deel uit alle werelddelen. In haar thuisland Indonesië volgde ze eerder een bacheloropleiding. Inmiddels is Esti terug in Indonesië, waar ze werk vond in de sfeer van ruimtelijke ordening en planologie.

Lees meer over de Master Urban and Regional Planning Of andere Masters van Saxion.


------------------------------------------ EINDE PERSBERICHT
------------------------------------------

Meer informatie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
* Hoofddocent ruimtelijke ordening/milieubeleid, Henk Blokland,tel. 0570-603093,
e-mailadres h.blokland@saxion.nl

* Esti Pramesti, tel. +62 812 1847 4203, e-mailadres esti.sriwitono@gmail.com

* Communicatieadviseur academie Ruimtelijke Ontwikkeling en Bouw mw. Astrid Brands, telefoonnummer 0570- 603516 / 053-4871905, e-mail a.m.brands@saxion.nl