Gemeente Dongen

Nieuwe brandweercommandant in Dongen

Sinds 1 januari is de heer A.M.M. van den Hoven de nieuwe brandweercommandant van brandweer Dongen. De heer Van den Hoven was al brandweercommandant in Waalwijk en Loon op Zand. Per 1 januari jl. is hij dus ook gemeentelijk commandant in Dongen. Deze constructie loopt vooruit op de beoogde regionalisering van de brandweer in 2010. Het is dan de bedoeling dat de brandweerkorpsen van Waalwijk, Loon op Zand en Dongen als één brandweercluster gaan opereren. Bij die regionalisering is dhr. Van den Hoven de beoogd cluster commandant.

De heer Arjan van den Hoven (51) is in totaal 40 uur per week werkzaam bij de brandweer in de verschillende gemeenten. Daarvan worden de uren als volgt verdeeld; 16 uur in Waalwijk, 12 uur in Loon op Zand en 12 uur in Dongen.

Historie
De heer Van den Hoven begon zijn carrière in september 1991 bij de vrijwillige brandweer in Waalwijk. Datzelfde jaar begon hij aan de opleiding tot brandwacht en volgde daarna de versnelde opleiding tot onderbrandmeester.
Later volgde hij de opleiding tot brandmeester waarna hij in 1995 bevorderd werd tot Adjunct Hoofdbrandmeester. Na verschillende vervolgopleidingen werd hij in 2000 bevorderd tot Hoofdbrandmeester en in 2005 tot Commandeur.

Werkervaring
Commandant Brandweer Waalwijk (vrijwillig) 1995-1997 Commandant Brandweer Waalwijk (beroeps) 1997-heden Commandant Brandweer Loon op Zand 2005-heden
Commandant Brandweer Dongen 2009-heden

Dhr. Van den Hoven is tevens regionaal hoofdofficier van dienst.

Vervanging
De voormalig brandweercommandant van Dongen, de heer Jan Verschuren, blijft werkzaam bij de gemeente Dongen als diensthoofd Beheer Openbare Ruimte en als projectleider veiligheid.