Gemeente Abcoude


AGENDA/BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN ABCOUDE D.D. 13 januari 2009

O P E N B A A R

PORTEFEUILLE: burgemeester J. Streng


1. Concept-besluitenlijst van de B&W-vergadering d.d. 6 januari 2009. Beslispunt: In te stemmen met de besluitenlijst. B&W-besluit: Overeenkomstig voorstel besloten.
2. Jaarverslag 2007 en bijdrage 2008 personeelsvereniging Vrijwillige Brandweer Abcoude. Beslispunten:
- In te stemmen met het aangeboden jaarverslag 2007;
- de bijdrage 2008 aan de personeelsvereniging Vrijwillige Brandweer Abcoude vast te stellen op
350,= (zijnde 28 leden à 12.50). B&W-besluit: Overeenkomstig voorstel besloten.
3. Vaststellen van de integrale tekst van de artikelgewijze toelichting op de CAR/UWO (zie bijlage) zoals die geldt per 1 januari 2009 en is vastgesteld door het College van arbeidszaken. Beslispunten: Alle CAR/UWO wijzigingen worden door het College voor Arbeidszaken via een LOGA-circulaire aan onze gemeente medegedeeld. Deze wijzigingen hebben pas rechtskracht vanaf het moment dat deze door het college worden vastgesteld. Na onderzoek is echter komen vast te staan dat deze toelichtingen op de CAR/UWO wel degelijk rechtskracht hebben. Daarmee maken ze integraal deel uit van de gemeentelijke arbeidsvoorwaarden. Om die reden zullen vanaf 1 januari 2009 de adviesteksten voortaan ook de artikelgewijze toelichtingen bevatten. Formeel is het daarom noodzakelijk dat het college eenmalig de integrale tekst van de artikelgewijze toelichting op de CAR/UWO zoals die op dit moment geldt, in zijn geheel vaststelt. Hiermee krijgt de artikelgewijze toelichting ook binnen onze gemeente rechtskracht. B&W-besluit: Overeenkomstig voorstel besloten.
4. Aanwijzing verplichte verlofdagen 2009. Beslispunten: Voorgesteld wordt vrijdag 1 mei (na Koninginnedag) en maandag 4 mei (dag voor Bevrijdingsdag), alsmede vrijdag 22 mei (dag na Hemelvaartsdag) aan te wijzen als een verplichte ADV-dag. Op die dagen is het gemeentehuis gesloten. Vrijdag 2 januari 2009 was reeds aangewezen als verplichte ADV-dag. B&W-besluit: Overeenkomstig voorstel besloten.

PORTEFEUILLE: wethouder D.L. Kok


1. Aanschaf 2 begraafplaatskippers. Beslispunten: Het college wordt geadviseerd:
- 2 stuks 3 zijdige begraafplaatskippers met draaikrans aan te schaffen van het merk Nimos bij de firma Gebr. Bonenkamp.
- Voor bovenstaande een krediet beschikbaar te stellen van 22.700,--. B&W-besluit: Overeenkomstig voorstel besloten.
---


2. Afgraven en ophogen zonder vergunning van perceel tussen Gein Zuid 9 en 10, kadastraal bekend Baambrugge, sectie A, nr. 155, door eigenaar perceel grond. Beslispunten: Vooralsnog niet handhavend op te treden. Zowel Waternet als de provincie de gelegenheid te geven in overleg met de eigenaar de natuurdoelen te verwezenlijken. Indien dat niet lukt alsnog te overwegen handhavend op te treden. B&W-besluit: Overeenkomstig voorstel besloten.
3. Aanvraag bestemmingswijziging ten behoeve van boerderijwinkel aan Gein-Zuid 23 te Abcoude. Beslispunten: Vrijstelling te verlenen van het bestemmingsplan uitbreidingsplan in onderdelen "Het Gein" van de gemeente Weesperkarspel voor het gebruik van een deel van een agrarisch bedrijfsgebouw voor een boerderijwinkel onder de uitdrukkelijke voorwaarden zoals die verwoord zijn in de brief van het college van 29 januari 2008 en voor het overige dat de eerste fase van het erfinrichtingsplan zoals overgelegd bij de brief van 11 april 2008 uiterlijk 1 oktober 2009 is gerealiseerd en de tweede fase uiterlijk 1 oktober 2010, indien na de ter inzage legging van het ontwerpbesluit geen zienswijzen zijn ingediend. Indien wel zienswijze worden ingediend dient nader te worden geadviseerd. B&W-besluit: Overeenkomstig voorstel besloten.
4. Voorbereidingsbesluit voor vier percelen waarvoor een vrijstellingsprocedure overeenkomstig artikel 19 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening (oud) in gang is gezet. Beslispunten: De raad voor te stellen voor de vier locaties Gein-Zuid 23, Gein-Zuid 57-58, Indijkweg 6 en Indijkweg 7 een voorbereidingsbesluit te nemen als bedoeld in artikel 21 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening. B&W-besluit: Overeenkomstig voorstel besloten.

PORTEFEUILLE: wethouder J. Vonk-Vedder

PORTEFEUILLE: wethouder T. de Roode

Aldus vastgesteld in de B&W-vergadering van 20 januari 2009. De secretaris, de burgemeester,


---

MANDAATBESLUITENLIJST BEHORENDE BIJ DE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN ABCOUDE D.D. 13 januari 2009

O P E N B A A R PORTEFEUILLE: wethouder D.L. Kok


1. Aanvraag reguliere bouwvergunning het plaatsen van een luifel voor café-restaurant De Eendracht ten behoeve van een overdekt terras (conform bestaand), Hoogstraat 37, Abcoude. Beslispunten: Bouwvergunning verlenen. Mandaatbesluit d.d. 6-1-2009: Overeenkomstig voorstel besloten.
2. Aanvraag reguliere bouwvergunning het plaatsen van twee dakvensters in het achterdakvlak en intern wijzigen van een woonhuis (handhavingzaak), Zuwe 1, Baambrugge. Beslispunten: Bouwvergunning verlenen. Mandaatbesluit d.d. 6-1-2009: Overeenkomstig voorstel besloten.


---