Nederlandse Islamitische Omroep

P E R S B E R I C H T

OBA Live op Radio 5

NIO/NMO

Dinsdag 13 januari 2009

19.00-21.00 uur

Talkshow met gasten, discussies en live muziek rechtstreeks vanuit OBA (Openbare Bibliotheek) in Amsterdam.

Presentatie: Sharida Mohamedjoesoef


---

Hoofdgast Jean Tillie is bijzonder hoogleraar Electorale Politiek en verbonden aan het Instituut voor Migratie en Etnische Studies van de Universiteit van Amsterdam. Hij publiceerde over de politieke participatie van migranten, radicaliseringsprocessen onder (Amsterdamse) moslims en extreemrechts stemgedrag in Europa. Onlangs verscheen zijn boek Gedeeld Land. Het Multiculturele Ongemak van Nederland.

Deze week in het Misverstand van de week arabist Jan Jaap de Ruiter. Hij gaat het hebben over de propagandaoorlog waaraan zowel Israël als Hamas zich schuldig maken.

In de Islamitische canon deze week de Palestijnse Nederlander Moustafa Turky over het boek " The imaginary Palestine - The land of the Bible in ancient Yemen" van de Iraakse schrijver Fadhil Al-Rubaiee .

Journalist en programmamaker Lejo Siepe , over zijn boek Libanon, dat hij voor de landenreeks van het Koninklijk Instituut Tropen (KIT) heeft geschreven.

Paneldiscussie De gevechten tussen Hamas en Israël in de Gazastrook zijn al twee weken aan de gang. In Nederland is er veel kritiek op de houding van de Nederlandse regering, die volgens velen Israël niet durft aan te spreken. Wat betekent dit offensief van Israël, en wat zullen de consequenties zijn van de gevechten? Een discussie hierover met Alfred Feberwee van Een Ander Joods Geluid, de Palestijns-Nederlandse Moustafa Turky, en arabist Jan Jaap de Ruiter.

Live muziek De Turkse troubadour, zo wordt Semih Arikan ook wel genoemd. In Rotterdam is deze van oorsprong Turkse muzikant inmiddels wereldberoemd. Geboren in Ankara, en 25 jaar geleden vanwege de liefde naar Nederland gekomen. Semih Arikan speelt niet alleen Turkse traditionele muziek maar net zo makkelijk Griekse, Spaanse en Italiaanse muziek.

www.semiharikan.nl

OBA Live: Elke werkdag van 19.00-21.00 uur, afwisselend verzorgd door LLink, NMO/NIO, IKON en HUMAN. Actuele inhoud: www.obalive.nl.