Gemeente Brummen


Sportzaal overgedragen aan stichting Rhienderoord

(Oorspronkelijke publicatie datum: 12-01-2009)

Met het uitspreken van zijn waardering voor de constructieve samenwerking tijdens de bouw van de nieuwe sportzaal, liet sportwethouder Geert van Klinken afgelopen vrijdag weten vertrouwen te hebben in de toekomst van de nieuwe sportaccommodatie in Brummen. Samen met de voorzitter van het bestuur van Rhienderoord, de heer Albert Dekker, onthulde hij met een forse hamerslag op een laptop, het nieuwe logo van het sportcomplex. De naam van het complex is eenvoudigweg: Rhienderoord. Daaraan toegevoegd de toepasselijke slogan zwem en sport plezier.

Vorige week vrijdag vond de gemeentelijke nieuwjaarsreceptie plaats in de nieuwe sportzaal in Brummen. De bijeenkomst werd met zon 300 bezoekers goed bezocht. Dit had uiteraard te maken met het feit dat tijdens deze avond ook de nieuwe sportaccommodatie officieel in gebruik werd genomen. Want Rhienderoord is vanaf het begin van dit jaar niet alleen een zwemaccommodatie, ook kan er in de nieuwe sportzaal volop gesport worden door scholieren en sporters uit onze gemeente. Ook heeft de stichting de mogelijkheid om maximaal 12 maal per jaar een passende festiviteit in de zaal te organiseren. Reden voor bestuursvoorzitter Dekker om te spreken van een mooie uitdaging voor medewerkers en bestuurders van Rhienderoord.

Waardering
Wethouder Van Klinken onderstreepte in zijn toespraak het belang van sport voor jong en oud. Met de realisatie van deze sportaccommodatie zijn de sportvoorzieningen in de gehele gemeente Brummen op nog hoger peil gekomen. Hij was daarmee ook de heer Broekman erkentelijk, die met zijn rapport over de binnensportaccommodaties, enkele jaren geleden de basis legde voor de komst van de nieuwe sportzaal. Ook sprak de wethouder zijn waardering uit voor iedereen die een bijdrage had geleverd aan de bouw van het complex. Omdat de medewerkers van Rhienderoord gedurende de bouwperiode de last van de bouwwerkzaamheden moesten dragen, had Van Klinken voor hen een verrassing in petto: alle medewerkers kregen een nieuw (groen) shirt met daarop het logo van Rhienderoord.

Veel burgers, vertegenwoordigers van verenigingen, bedrijven en gemeentebestuur wensten elkaar vorige week een gelukkig nieuwjaar. Dit gebeurde in een prettige ambiance, waarbij de Brummense toppianist Cor Lievers, vergezeld van pianist en zangeres Sheila Timmermans, zorgde voor de muziek. Zij vervingen het duo Para Eterno, die op het laatste moment door ziekte verhinderd waren. Voor het sportieve hoogtepunt zorgden de jonge trampolinespringers van de Jolly Jumpers, die de officiele handeling met een ludieke sportacts introduceerde.