Gemeente Oldebroek


Regiotaxi Noord Veluwe is nu Regiotaxi Gelderland

Per 1 januari 2009 reist u als inwoner van de gemeente Oldebroek niet meer met Regiotaxi Noord Veluwe, maar met Regiotaxi Gelderland. Daarmee heeft de regio Noord Veluwe zich aangesloten bij de regio's Rivierenland, Achterhoek, de Vallei en IJsselstreek, die eerder onder provinciale vlag de krachten bundelden. Een enorm verschil? Dat valt wel mee. Veel spelregels blijven zoals u ze gewend bent. Maar er zijn wel een paar wijzigingen.

Nieuw telefoonnummer
Belangrijkste wijziging is het telefoonnummer waarop u een rit aanvraagt. Voorheen belde u rechtstreeks met het taxibedrijf. Per 1 januari 2009 belt u 0900 0276. Uw telefoontje komt dan binnen bij Regiotaxi Gelderland. Die stuurt uw aanvraag door naar het taxibedrijf. Is dat nou nodig, vraagt u zich misschien af. Ja, denkt het regiobestuur Noord Veluwe, die het vervoer per regiotaxi nu nog onder zijn hoede heeft. Ja, denkt ook de provincie Gelderland, die er vanaf 1 januari voor verantwoordelijk is. Door de aanvragen van ritten goed op te nemen, is de kwaliteit van de ritten beter te controleren. Op die manier weten de gemeenten ook dat hun financiële bijdragen juist zijn en goed terecht komen.

Informatiepakket
Begin december hebben de pashouders een informatiepakket ontvangen. Daar staat alles in wat u moet weten over de overgang. In het pakket zit niet alleen informatie, maar ook de nieuwe pas. Daarop staat ook het pasnummer, dat u moet noemen als u een reis wil aanvragen. U treft in het pakket ook een spelregelkaart aan. Mocht u dan toch nog vragen hebben, dan kunt u tijdens kantooruren bellen met het vaste informatienummer van Regiotaxi Gelderland (026) 355 21 21. Als u op 16 december geen informatiepakket hebt ontvangen, belt u dan met het hetzelfde informatienummer.

Klachten
Een andere manier om de kwaliteit te bewaken is het indienen van klachten. Het informatiepakket bevat ook een klantenkaart, waarmee u een klacht kunt indienen. Regiotaxi Gelderland hoort het graag van u als er iets in de reis verkeerd is gegaan. Alleen op die manier is regiotaxi Gelderland in staat de dienstverlening nog verder te verbeteren. U kunt voor het indienen van een klacht ook bellen met het informatienummer. Alle reden om het informatiepakket zorgvuldig te bewaren. Dan kunt u later nog eens bekijken wat precies de spelregels zijn.