Ingezonden persbericht


IAB Nederland
Persbericht, 13 januari 2009

Nieuwe bestuursleden IAB Nederland

Tjeerd Kooij (WebAds) en Klaas Weima (Energize) zijn toegetreden tot het bestuur van IAB Nederland. Zij vervangen Sebastiaan Moesman (Reddion) en Erik Braam (zelfstandig adviseur).

Tjeerd Kooij is managing partner van WebAds Interactive Advertising, dat sinds 1997 actief is in de Nederlandse online advertising markt. Onder leiding van Kooij is WebAds uitgegroeid to één van de belangrijkste spelers in Nederland en inmiddels ook actief in Italië en de UK. Kooij is medeverantwoordelijk geweest voor het opstellen van de standaard aanlevervoorwaarden (het convenant PMA) en de mediabestedingen via BBC, tegenwoordig Nielsen Media Research. WebAds is onder meer oprichter van de IPAN en founding father van de Stichting Internetreclame (STIR), waarvan Kooij voorzitter is geweest.

Klaas Weima is oprichter en managing director van interactief marketingbureau Energize. Energize bestaat uit een team van 18 professionals en werkt voor toonaangevende merken als ABN AMRO, BlackRock, DSM, GlaxoSmithKline, H.J. Heinz, Mentos, NUON en Walt Disney. Weima is auteur van het boek Webvertising: tools voor een succesvolle campagne en publiceert regelmatig artikelen, columns en recensies in onder andere Tijdschrift voor Marketing, AdfoResult, Marketingfacts, Emerce Magazine en MolBlog. Ook verzorgt hij workshops en lezingen bij Focus Conferences, de AdfoResult SummerSchool en is hij aangesloten bij de Next Speaker.

IAB-voorzitter Marco Derksen: "We zijn verheugd Tjeerd en Klaas te mogen verwelkomen in het IAB-bestuur. Tjeerd brengt onder andere een schat aan ervaring mee op het gebied van online mediabestedingen en dat is zeer welkom nu we de hele opzet daarvan verandert. Klaas is een opinieleider als het gaat om online marketing en communicatie en zal de dynamiek van de bureauwereld goed kunnen inbrengen in het bestuur."

Het IAB-bestuur bestaat verder uit Marcel Udo (Eyewonder), Brian Hirman (Isobar), Jeroen Mann (AD Nieuwsmedia), Ton Wesseling (OrangeValley) en Arnoud van Leeuwen (ClickDistrict).

--- Einde ---

Voor meer informatie,