Politie Rotterdam Rijnmond

Maandag 12 januari 2009

* MAN OVERLEDEN NA AANRIJDING
Bij een aanrijding op de Helmontstraat is maandagochtend een man om het leven gekomen.
Een vrachtwagenchauffeur reed rond kwart voor acht vanaf de Vierhavenstraat de Van Helmontstraat in. Hierbij zag hij vermoedelijk de voetganger over het hoofd. De man (identiteit nog onbekend) raakte zeer ernstig gewond en overleed ter plaatse aan zijn verwondingen.
De Verkeerspolitie is een onderzoek gestart naar de oorzaak van de aanrijding.


* DRIE VERDACHTEN AANGEHOUDEN
VLAARDINGEN - In het afgelopen weekend zijn drie inwoners uit Vlaardingen een 16, 22 en 29 jarige man aangehouden. De 16-jarige jongen bedreigde in de nacht van zaterdag op zondag een lid van het SUS-team toen zij een handgemeen wilden sussen. De jongen maakte een snijdende beweging langs zijn keel waarna hij is aangehouden.
Twee mannen van 22 en 29 jaar oud zijn in diezelfde nacht aangehouden nadat ze een 22-jarige stadsgenoot met een stuk glas in zijn gezicht hadden gestoken. Het slachtoffer werd overgebracht naar het Oogziekenhuis waar hij werd geopereerd. Toen de 16-jarige jongen werd aangehouden keerde zich een groep jongeren tegen de politie. Met gepast geweld werd de groep jongeren uiteen gedreven.


* POLITIE HOUDT MAN AAN VOOR VERNIELING/VERNIELING

BARENDRECHT - Van een woning aan het Ketelmeer in Barendrecht zijn zondagochtend, om ongeveer zeven uur de ruiten met bakstenen ingegooid. Ook zou in een eerder stadium de dochter zijn mishandeld in een discotheek in Barendrecht. Naar aanleiding van een onderzoek van de politie werd enkele uren later een 16-jarige verdachte aangehouden in zijn ouderlijke woning in Poortugaal. De reden voor de vernieling ligt in de relationele sfeer.


* TAXICHAUFFEUR BEROOFD
De recherche van het district Feijenoord-Ridderster is een onderzoek gestart naar een beroving van een taxichauffeur op de Huniadijk.
De 65-jarige Rotterdammer had zondagavond rond zes uur een man opgehaald bij een café en was onderweg naar de Huniadijk. Op het moment dat de passagier moest afrekenen, pakte hij de portemonnee van de taxichauffeur af. Er ontstond een handgemeen in de taxi, waarna de berover er vandoor ging.
De Technische Recherche heeft een nader sporenonderzoek verricht in de taxi. Naar de identiteit en verblijfplaats van de verdachte is een onderzoek ingesteld.


* TWEE JONGENS AANGEHOUDEN VOOR BRANDSTICHTING

KRALINGEN-CROOSWIJK - Twee Rotterdamse jongens van 18 en 19 jaar oud zijn zondagmiddag aangehouden voor brandstichting. Rond kwart voor zes werd een brand gemeld in een tuin aan de Oostzeedijk. Hier werd een aantal smeulende banden aangetroffen. De twee jongens meldden zich vervolgens en werden aangehouden. Het was als een grapje begonnen, maar een en ander was uit de hand gelopen. Ze kregen een proces-verbaal.


* POLITIE HEEFT RIJBEWIJS INGEVORDERD
VLAARDINGEN - Na een snelheidsovertreding op onder andere de A15 is van een 28-jarige man uit Monster zijn rijbewijs ingevorderd. De man is staande gehouden op de Holysingel in Vlaardingen. Hij had gereden met een snelheid van 156 km/u waar 100 is toegestaan. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.


* DOORRIJDER AANGEHOUDEN
KRALINGEN-CROOSWIJK - Een 68-jarige Rotterdammer is zondagmiddag aangehouden nadat hij op de kruising van de Prins Beatrixlaan met de Kralingseweg, rond kwart voor vier, een 12-jarig meisje had aangereden. De automobilist reed vervolgens door. Aan de hand van getuigen werd door de gealarmeerde politieagenten direct een nader onderzoek ingesteld. De man werd even later aangehouden en zijn auto is in beslag genomen. Het slachtoffertje is overgebracht naar het IJssellandziekenhuis waar ze ter observatie is opgenomen.


* HOND VERDRINKT ONDER HET IJS
SPIJKENISSE - Een 26-jarige man uit Spijkenisse liet zondagmiddag om ongeveer vier uur op het ijs aan de Pommelgaard zijn hond uit. Hij was met de 4 1/2 maand oude Staffordpup aan het spelen toen deze plotseling in een wak liep en onder het ijs verdween. Het dier kon daarna niet meer onder het ijs vandaan komen en zwom zelfs de verkeerde kant op. De man heeft nog geprobeerd een nieuw wak te slaan om de hond te redden maar dat lukte niet. Duikers van de inmiddels gealarmeerde brandweer hebben de hond onder het ijs vandaan gehaald en er is hartmassage op de hond toegepast. Het mocht echter niet baten en de pup is ter plekke overleden.


* MAN AANGEHOUDEN NA MISHANDELING VROUW
MAASSLUIS - Een 36-jarige inwoner uit Maassluis is zondagmorgen vroeg, rond half zes, in zijn woning aan de Esserstraat aangehouden. De man had ruzie met zijn 41-jarige vrouw en had haar hierbij geslagen. De man bleek teveel alcohol gedronken te hebben. Hij is aangehouden en ingesloten voor ontnuchtering en voor nader verhoor.

* Naar boven