NN-polishouders aangesloten bij Stichting Verliespolis stemmen in

13/01/2009 09:08

Nationale-Nederlanden N.V.

Regeling beleggingsverzekeringen Nationale-Nederlanden definitief

Ook bij Stichting Verliespolis aangesloten polishouders Nationale-Nederlanden vóór regeling

Den Haag, 13 januari 2009 De polishouders van Nationale-Nederlanden, Postbank Verzekeringen en RVS die bij de Stichting Verliespolis zijn aangesloten, stemmen in met de overeenkomst inzake beleggingsverzekeringen, zoals die in november 2008 tussen de genoemde verzekeraars en de consumentenorganisaties werd bereikt: een kleine 99 procent van de stemmende polishouders is vóór de regeling. Dit is de uitkomst van de peiling die de Stichting Verliespolis onder de polishouders heeft uitgevoerd en die vandaag is gepubliceerd.

In december 2008 stemden ook de bij de Stichting WPC aangesloten polishouders van Nationale-Nederlanden, Postbank Verzekeringen en RVS al in met de regeling. Toen ging 99,5 procent van de stemmende polishouders akkoord.

De regeling is hiermee definitief. In de op 21 november jl. aangekondigde overeenkomst zijn afspraken gemaakt over de maximale hoogte van de kosten van beleggingsverzekeringen die afgesloten zijn bij Nationale-Nederlanden, Postbank Verzekeringen en RVS. Met de stichtingen is destijds afgesproken dat de meerderheid van de aangesloten polishouders met de regeling moest instemmen. Met de uitkomsten van de peiling van de Stichting Verliespolis en van de Stichting WPC wordt ruimschoots voldaan aan deze voorwaarde.

De regeling geldt voor alle polishouders van beleggingsverzekeringen, ook als men niet is aangesloten bij één van beide Stichtingen. Naar verwachting zal het vanaf 2010 mogelijk zijn jaarlijks de individuele consequenties van de regeling te berekenen.





http://www.nn.nl

http://www.nn.nl