Ministerie van Buitenlandse Zaken

Verhagen bespreekt financiële crisis in Singapore

13 jan 2009 | Minister van Buitenlandse Zaken Verhagen heeft in Singapore met zijn ambtgenoot Yeo gesproken over de gevolgen van de financiële crisis. 'Pasklare oplossingen zijn er niet,' verklaarde minister Verhagen. 'We zullen van elkaar moeten leren.'

Nederland en Singapore zijn beide open economieën die voor een groot deel afhankelijk zijn van handel voor hun inkomsten. De ministers spraken over internationale mechanismen om de crisis het hoofd te bieden en de wenselijkheid van deelname van niet-Westerse landen in deze mechanismen te verbeteren.

Maandag ontmoette minister Verhagen leden van de Dutch Chamber of Commerce en de Association of Dutch Businessmen in Singapore. Velen van hen ondervinden gevolgen van de crisis bij hun zakelijke activiteiten. In 2008 waren zowel de import vanuit Singapore als de export naar Singapore nog sterk gestegen. Nederland streeft naar een vrijhandelsakkoord met Singapore en de andere ASEAN-landen in de regio.

Daarnaast sprak Verhagen zijn grote waardering uit voor de bijdrage van Singapore aan de missie in Afghanistan en Uruzgan. Sinds november werken er 20 Singaporese artsen en verpleegkundigen in het veldhospitaal op Kamp Holland in Tarin Kowt. 'In een wereld waar de machtsverhoudingen verschuiven moeten en kunnen we ook naast de NAVO bondgenoten vinden die onze waarden delen,' aldus Verhagen.
* Ministerie van Buitenlandse Zaken

* Bezuidenhoutseweg 67

* Postbus 20061

* 2500 EB Den Haag

* Tel.: 070-3 486 486

* Fax: 070-3 484 848

* Internet: www.minbuza.nl