Gemeente Utrechtse Heuvelrug


Woonvisie Utrechtse Heuvelrug

Concept-woonvisie en enquête woningbouwontwikkeling

De woonvisie is op 27 november 2007 door het college van burgemeester en wethouders, als concept, vastgesteld.
De woonvisie is in samenspraak met de lokale corporaties ontwikkeld. Bij de start van het project zijn de analyses doorgesproken met de gemeenteraad en de verschillende belangengroepen en aanbieders van wonen, zorg en welzijn in de gemeente. Vervolgens was er voor de uitwerking van het beleid een workshop en is met elkaar besproken wat er per dorp moet gebeuren om de vitaliteit en leefbaarheid te verbeteren en op niveau te houden. Alle reacties vanuit de verschillende bijeenkomsten zijn verwerkt in het concept woonvisie.

Dit is het kader voor het gemeentelijke woonbeleid tot 2017, met een doorkijk naar 2022. De concept-woonvisie is op 6 november 2007 gepresenteerd en toegelicht aan de corporaties, zorginstellingen en belangengroepen en op 6 december aan de gemeenteraad.

Alle inwoners van de gemeente krijgen tijdens de terinzage legging de gelegenheid kennis te nemen van de concept-woonvisie en kunnen reageren op de inhoud en de beleidsvoorstellen.

Het college van burgemeester en wethouders stelt op 4 maart de woonvisie definitief vast. De gemeenteraad behandelt op 24 april de woonvisie waarna vaststelling volgt.

U kunt de bestanden hier downloaden:

* Woonvisie gemeente Utrechtse Heuvelrug Zie het origineel

* Samenvatting

Laatst gewijzigd: 13 januari 2009