Gemeente Onderbanken


Brandweer Onderbanken in een nieuwe organisatie

De vrijwillige brandweer Onderbanken gaat een nieuwe toekomst tegemoet. Met ingang van 1 januari 2009 is de Brandweer Zuid-Limburg een feit. Zuid-Limburg beschikt nu namelijk over één brandweer, waarbij alle brandweermedewerkers in dienst zijn van één organisatie met één eenduidige bestuurlijke en ambtelijke aansturing. De kazerne in Schinveld blijft natuurlijk wel gewoon operationeel.

De belangen rond veiligheid in onze regio zijn nu al zo groot dat centralisering van de veiligheidszorg een onomkeerbare ontwikkeling is. Zo is ook onze vrijwillige brandweer overgaan in de Brandweer Zuid-Limburg. De veiligheidsregio is immers een kans, geen bedreiging. Met deze ontwikkeling loopt de regio in landelijk opzicht sterk voorop, veiligheid wordt hier zeer serieus genomen. Het beoogde resultaat van de regionalisering is verbreding van kennis en ervaring, versterking van de kwaliteit en reductie van de kwetsbaarheid van de organisatie.

Â

Op 29 december jl. hebben we afscheid genomen van ónze Onderbankense brandweer. Een gemêleerd gezelschap van brandweerlieden, ambtenaren en raadsleden waren in de kazerne bijeen ter gelegenheid van het afscheid. Burgemeester mevrouw Clermonts-Aretz heeft tijdens de bijeenkomst, mede namens de gemeente, een woord van dank uitgesproken aan alle aanwezigen voor hun toewijding en inzet. De leden van de brandweer alsook in het bijzonder de commandant, werden toegesproken en in het zonnetje gezet. Met een afscheidsgeschenk en een speciaal woord van dank luidde burgemeester mevrouw Clermonts-Aretz een nieuwe fase in voor de brandweer.