Ingezonden persbericht


IDS Scheer Leader in Forrester Wave voor EA, BPA en IT-planningtools

Den Haag, 13 januari 2009 - IDS Scheer, toonaangevend leverancier van BPM-software, is door onderzoeksbureau Forrester gepositioneerd als 'Leader' in het rapport 'Forrester Wave: Business Process Analysis, EA Tools and IT Planning, Q1 2009'.

In het rapport analyseert Forrester de Enterprise Architecture-tools (EA) en Business Process Analysis-tools (BPA) van negen vooraanstaande leveranciers. Dit doet het onafhankelijke onderzoeksbureau aan de hand van 93 criteria in drie categorieën. Dit zijn het huidige aanbod, de strategie en de marktpositie. Daarbij gebruikt Forrester drie gegevensbronnen: onderzoeksrapporten van leveranciers, productdemonstraties en telefonische interviews met klanten.

Forrester vermeldt IDS Scheer als Leader in alle drie categorieën: 'EA Tools', 'Business Process Analysis ' en 'IT Planning'. In de 'EA Tools'- en de 'BPA categorie behaalde IDS Scheer de hoogste score voor zijn huidige aanbod. Daarnaast is het bedrijf de 'Leader' met de grootste aanwezigheid in de markt in alle drie categorieën.

"We zijn trots dat we gepositioneerd zijn als Leader in de nieuwste Forrester Wave for Business Process Analysis, EA Tools and IT Planning", zegt Wolfram Jost, lid van de raad van bestuur van IDS Scheer, die verantwoordelijk is voor ARIS-productstrategie en -ontwikkeling. "Het ARIS-aanbod is vanaf het begin af aan ontwikkeld als een compleet samenwerkingsplatform om bedrijfsprocessen en IT naadloos op elkaar te laten aansluiten. In de huidige uitdagende economische omstandigheden kijken bedrijven nu meer dan ooit uit naar oplossingen, zoals ARIS. Hiermee kunnen ze namelijk hun bedrijfsprestaties verbeteren."

Het rapport vermeldt ook dat de "huidige generatie EA-tools de opkomst van een nieuwe functionaliteitscategorie in gang zet. Dit zijn functies voor het plannen van IT-veranderingen, zoals datacenterconsolidatie, rationalisering van wereldwijde applicaties en het combineren van IT na een acquisitie. De consequentie hiervan is dat het aantal EA-aandeelhouders, die mogelijk EA-tools gebruiken, wederom groeit. Deze groep omvat bedrijfsanalisten, kwaliteits- en risicoauditors, IT-strategiebepalers, CIO's, projectportfoliomanagers en anderen."

Het rapport vermeldt verder dat de "trend om EA-tools bij steeds meer rollen in te zetten, zich verder zal voortzetten wanneer bedrijfsonderdelen IT beschouwen als een belangrijke innovatiefactor. Dit betekent dat de IT-organisatie niet langer alleen beslist over IT-investeringen. Deze trend heeft impact op de markt voor EA-tools. Deze tools worden samenwerkingsplatformen die organisaties helpen om de besluitvorming omtrent grote business- en IT-veranderingen te verbeteren. De huidige overgangsperiode moet de rol van de EA-tools versterken door een betere impactanalyse te faciliteren. Hierbij is het gebruik van multidimensionale afhankelijkheden die EA-tools verzamelen, essentieel."

###

Over IDS Scheer

IDS Scheer is marktleider op het gebied van Business Process Management (BPM). Het bedrijf biedt software, oplossingen en diensten voor bedrijven en overheidsinstellingen wereldwijd. Met het ARIS Platform voor Process Excellence biedt IDS Scheer een geïntegreerd en compleet portfolio voor strategie, ontwerp, implementatie en controle van bedrijfsprocessen. Dankzij de geïntegreerde aanpak van ARIS Value Engineering (AVE) kan IDS Scheer bedrijfsstrategie, bedrijfsprocessen, IT-oplossingen en de controle van processen met elkaar verbinden. Ongeveer drieduizend medewerkers in ruim zeventig landen ondersteunen de zevenduizend klanten van het bedrijf. In 2007 realiseerde IDS Scheer een omzet van 394 miljoen euro. IDS Scheer is in 1984 opgericht door professor August-Wilhelm Scheer. Het bedrijf is genoteerd aan de TecDAX van de Frankfurt Stock Exchange (Duitsland) en heeft dochterbedrijven in 28 landen.

Ingezonden persbericht