Gemeente Delft

Gemeente onderzoekt verzelfstandiging bestuur Grotius College

Het college stelt een onderzoek in naar de wens en mogelijkheid van een zelfstandig bestuur van het Grotius College. Het huidige bestuursmodel met een bestuurscommissie biedt de school onvoldoende mogelijkheden om snel in te spelen op ontwikkelingen en kansen in de regio. De bestuurscommissie van de school stemt in met het onderzoek.

Met de huidige bestuursstructuur is de school letterlijk gebonden aan de grenzen van de gemeente Delft. In 1993 heeft de gemeenteraad van Delft besloten het bestuur en beheer van het openbaar voortgezet onderwijs op te dragen aan een bestuurscommissie. Een verdere verzelfstandiging naar een stichting voor openbaar onderwijs kan de positie van de school versterken. Overigens blijft de gemeente Delft ook bij een verzelfstandiging van het openbaar voortgezet onderwijs verantwoordelijk voor de instandhouding daarvan.

Het doel van het onderzoek is de voor- en nadelen van verdere verzelfstandiging op een rijtje te zetten. Het is de bedoeling het gehele proces in 2009 af te ronden.

Noot voor de redactie (