Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Designboom maakt winnaars bekend van ontwerpwedstrijd in geluidsinnovatie

Plantronics en Altec Lansing onthullen winnende speaker en bluetooth headset

Hoofddorp, 13 januari 2009 ­ Designboom heeft in samenwerking met de sponsoren Plantronics en Altec Lansing, producenten van consumentenelektronica, de winnaars bekend gemaakt van de ontwerpwedstrijd in geluidsinnovatie. Deelnemers werden gevraagd futuristische speakers of een bluetooth headset te ontwerpen. De inzendingen werden beoordeeld door een jury van bekende ontwerpers, zoals Alberto Meda, Matali Crasset en Darrin Caddes. De eerste prijs in de categorie speakers en een prijzengeld van 5.000 dollar gingen naar Kimming Yap en Yulia Sakson met de Altec Lansing Mini. Pedro Gomes won met zijn ON TIME ­ geluidsheadsetsysteem in de categorie bluetooth headsets. Ook hij ontving 5.000 dollar.

"We stonden versteld van het aantal inzendingen en van het hoge kaliber van de ontwerpen", zegt Luc Ackaert, Consumer Director bij Plantronics en Altec Lansing. "Het was een moeilijke opgave om de winnaars te kiezen, omdat er maar liefst 3.487 geweldige ontwerpen waren ingezonden door zeer getalenteerde deelnemers. We zijn zeer enthousiast over het resultaat van deze ontwerpwedstrijd en zijn trots de winnende ontwerpen aan het publiek te kunnen tonen."

()
De Altec Lansing Mini is ontworpen als perfecte partner voor een mp3-speler. Ideaal voor diegenen die geen gebruik willen maken van headsets en muziek willen delen met vrienden. De Altec Lansing Mini biedt plug and play, een ingebouwde oplaadbare batterij en is overal en altijd te gebruiken door het ruisvrije geluidssysteem.

Het ON TIME ­ geluidsheadsetsysteem geeft een kijkje in de toekomst en wil een nieuwe trend neerzetten. Door dit ontwerp wordt de headset herontdekt. Het maakt de headset een begeerlijk en draagbaar designobject. Tevens kan het gebruikt worden als futuristische armband met klok. Wanneer het ontwerp gebruikt wordt als headset, werkt de armband als klok en kan de gebruiker door middel van het LCD-touchpad beeldscherm zien wie er belt. Wordt er gebeld dan vibreert de armband voor een geluidsloze oproep en kan de gebruiker het gesprek aannemen door het scherm aan te raken of kan deze weigeren door twee keer op het scherm te tikken. ()

Door hun grote toewijding aan het promoten van innovatieve en functionele ontwerpen, hebben zowel Plantronics als Altec Lansing een rijke historie in het vinden van innovatieve ideeën op het gebied van consumentenelektronica. Plantronics is bekend van de ontwikkeling van de headset die in 1969 de eerste woorden van de maan overbracht. Plantronics is een pionier in het ontwerpen van stijlvolle bluetooth headsets en heeft onlangs de Discovery 925 gelanceerd, een designheadset die geliefd is bij veel celebraties. In de jaren twintig ontwikkelde Altec Lansing de eerste bioscoopspeakers. Het bedrijf ontwerpt, ontwikkelt en fabriceert vele prijswinnaars, zoals iPod en mp3-speakersystemen, headphones, home audio- en pc-speakers. Zo ook de Expressionist BASS, de laatste design klassieker.

Voor aanvullende informatie over de geluidsinnovatie ontwerpwedstrijd, inclusief de winnende inzendingen en ontwerpen, ga naar www.designboom.com.

OVER DESIGNBOOM

Designboom heeft meer dan 1.500.000 lezers per maand in meer dan 165 landen. Het is de grootste onafhankelijke publicatie voor belangrijke hedendaagse vraagstukken en de maatstaf voor alle aspecten die met design te maken hebben. Deze gratis internetpublicatie is gevestigd in Milaan en doet verslag van belangrijke internationale designbeurzen, van architectuur en van kunstmanifestaties. Daarnaast publiceert het vakblad interviews en portretten van de hoofdrolspelers in de hedendaagse creatieve wereld, schrijft het artikelen over de geschiedenis van design, en geeft het blad informatie over de ontwerpers van klassieke ontwerpen.

OVER PLANTRONICS
Plantronics stond in 1962 aan de wieg van de eerste lichtgewicht headset en is sindsdien de voorloper op het gebied van geluidsinnovatie en geluidskwaliteit. De producten borduren voort op Plantronics' ervaring in mission critical communicatie ­ waaronder ook de ontwikkeling van de headset die Neil Armstrong gebruikte voor het uiten van zijn legendarische woorden "One small step for man..." vanaf de maan. Plantronics' producten voor kantoor, contact centers, mobiele telefonie en entertainment maken communiceren makkelijker, comfortabeler en doelmatiger. De Plantronics-familie bestaat uit de merken Plantronics, Altec Lansing, Clarity en Volume Logic. Kijk voor meer informatie op www.plantronics.com. Plantronics, Altec Lansing, Clarity, Volume Logic zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van Plantronics, Inc. Het Bluetooth® woordmerk en de logo's zijn eigendom van Bluetooth SIG, Inc. en het gebruik door Plantronics, Inc. is onder licentie. Alle andere handelsmerken zijn het eigendom van hun respectievelijke eigenaren.

OVER ALTEC LANSING
Altec Lansing ontwikkelt en produceert al meer dan 75 jaar hoogwaardige luidsprekersystemen voor consumenten en professionele toepassingen. Als Amerikaanse marktleider in digitale audioproducten levert Altec Lansing een brede range audiosystemen voor huis en de werkomgeving; een reeks van koptelefoons voor individuele beleving; en de populaire lijn inMotion luidsprekersystemen voor draagbare digitale spelers. De professionele divisie produceert luidsprekers voor de installatiemarkt. Altec Lansing, onderdeel van Plantronics Inc. (NYSE:PLT), heeft haar hoofdkwartier in Milford, PA, USA met kantoren in Luxemburg en Hong Kong. Het bedrijf heeft verder ISO 9002 en SA8000 gecertificeerde productiefaciliteiten in Dongguan, China. Er werken momenteel wereldwijd circa 1300 personen bij het bedrijf. Altec Lansing is een geregistreerd woordmerk van Altec Lansing, een onderdeel van Plantronics Inc. Alle andere woordmerken zijn eigendom van hun respectieve eigenaren. U vindt meer informatie over het bedrijf op www.alteclansing.com

Meer informatie voor de pers:
Lubbers & De Jong PR
Anke van Heerebeek
T +31(0)20 421 05 65
E anke@l-dj.nl